NAJ depresivne kocky!!!

brunca

karco moj ty si taky mudry!!!ale fakt citas vo mne ako v otvorenej knihe. no si ma teraz riadne vyhecoval :-) mas pravdu uplne vo vsetkom.ved ja to v hlave vsetko mam,vsetko poznam. ja viem ze to zo mna psychologa nerobi,ani sa nim necitim.no povedz ako by som ja mohla byt psychologicka ved by som sa zosypala skor ako moj pacient ! :-)))vsak ja som uz ok, karco. ja viem ze s tym musim bojovat, neboj sa na tomto chlapovi mi neskutocne zalezi,mozno to prave tym prekonam.proste to chcem risknut. nejdem s tym do toho ze to nevynde,na to ani nemyslim,to som si zakazala ! u mna depka trva tak par hodin nanajvys jeden den ked je prilis silna, ja sa z nej snazim co najrychlejsie vyhrabat, poznam co na mna ucinkuje,aj toto vykecat sa z toho,aj ked sa to hrozne zle cita-chapem.no suhlasim s tebou ze je to ovela lepsie ako to v sebe dusit, to nedokazem,by som sa z toho zcvokla.ok karco a co mas nove ty???? podme na veselsiu temu,ak mas chut.

iriska

celkom dobre viem, ake je to tazke zmenit pohlad na seba,ked ste prezili,co ste prezili. to by bolo aj na kona dost, a ani zvieratka si tak neublizuju, ako si dokazu ludia.
nepochopi,kto nezazil,ale treba s tym nieco robit.karco ma pravdu,treba sa snazit,lebo ak sa nesnazite same,tak sa nebude namiesto vas nik.a nie kazdy psycholog je skutocny odbornik, alebo teda nie kazdy vyhovie kazdemu. takze hladat, lebo same si nepomozete.

karco

brunca: myslim, ze vacsina ludi zazila sklamanie vo vztahu, ved to je v podstate normalne. clovek jednoducho hlada toho praveho a hlada ho az do vtedy kym ho nenajde. ale nemozes do kazdeho vztahu ist s tym, ze aj tento mozno bude len dalsim sklamanim lebo ten pocit, ta myslienka ta buda stale trapit, zozierat a nakoniec sa ten vztah znovu skonci. a pravdepodobne sa skonci prave z toho dovodu, ze mas obavy, ze sa bojis, ze aj toto bude sklamanie. takymto myslenim mozes prepast jedinecnu prilezitost, ktora uz nemusi znovu prist. ak chces dosiahnut uspech, a to nielen v laske ale v hocicom, musis verit zo to skonci uspechom, nie neuspechom. lebo ked budes verit, ze sa ti to znovu nepodari, tak sa ti to fakt nepodari. musis sa motivovat, hecovat, vsugerovat si ze to je ono, ze to proste teraz vide, lebo to proste musi vist.
to ze si tu riesite vase problemy je myslim si fajn. ked mas blbe pocity nie je nic horsie ako to v sebe drzat. a toto moze byt sposob ako ich zo seba vyventilovat.
to ze poznas nejake frazycky zo psychologie, nehnevaj sa, tak to z teba psychologa nerobi. a keby aj hej, tak aj psycholog keby mal problem, ktory by nevedel vyriesit, mal by depresiu tak by si urcite nepomohol sam, ale musel by vyhladat pomoc druheho psychologa (depresia je stav, v ktorom clovek nie je schopny normalne mysliet, tak si proste nemoze pomoct sam). ak mas dlho blbe stavy mozno by ti pomohli lieky. preco to aspon nevyskusas, ist k psychologovy. ved nemozes nic stratit.

slusny_muz

AK nie si schopna sa s tym sama vysporidat, ani za pomoci rodiny, priatelov, tak ostava Ti navstitvit psychologa. Myslim, ze by to bolo fajn a je to uplne prirodzene....

brunca

ano slusny muz mas pravdu,vsak sa tu o to cely cas snazim a nielen tu,len mi skus povedat ako to mam urobit? ani ja si tym nechcem nechat znicit vztah, preto sa to snazim vyriesit.
netvrdim ani som nikdy netvrdila ze som vyrovnana ano ku stastiu mi chyba prave toto. lenze ja fakt netusim ako sa mam tohto strachu v sebe zbavit.

slusny_muz

to je prvada to by si tu nepisala, kebyze si stastna a vyrovnana.
Samozrejme ze ma to napadne ze sa to moze stat(rozchod) ale urcite si to nenahavm pripustit do takej miery aby mi to ohrozovalo moj vztah. Ty si jednoducho neni vyriesena z minulostou. Najprv by si ju mala vyriesit sama, samu seba....

brunca

karco vitaj a dakujem ti za tvoj nazor bol k veci a mas pravdu.
na margo ostatnych nikto sa tu nelutuje praveze sa snazim za vsetkym urobit hrubu ciaru a ist dalej.
teraz budem trosku indiskretna na slusneho muza- zazil si sklamanie vo vztahu, myslis ze ked pride zena ktoru budes milovat na ktorej ti bude nesmierne zalezat,ze ta kdesi hlboko vo vnutri nebude nahlodavat myslienka, ze sa to stane znovu-ze prezijes aj s touto to co predtym??? lebo prave o tomto sme tu pisali.ja neviem mozno existuju ludia co nikdy nemaju depky, ok my ich mame.a len preto ze nemam problem o tom pisat otvorene na nete...
kazdy clovek je iny. my tu nedepkujeme ale naopak snazime sa jedna druhu z toho dostat.mozno nam to pomaha.
psycholog ti co vyriesi moja? ja poznam vsetky psychologicke frazicky naspamat.su rovnake a kazdemu hovoria to iste.lenze ono sa to lahko povie a tazko spravi.to je problem. zivot nie je jednoduchy,ak ho niekto taky ma, blahozelam.my sme ho s giv jednoduchy nemali,mali sme stastie na ludi,ktory nas zrazali este nizsie.
slusny muz,keby som nemala pozitivne myslenie,keby som sa len lutovala a nic neriesila,tak by som tu uz davno nebola.

karco

neviem ci to co teraz napisem bude k veci lebo to o com tu teraz pisete som cital len tak letmo. tak sa mi zda, ze brunca a giv sa tu stale k niecomu vracaju, k niecomu negativnemu co sa im stalo v minulosti. takze toto co tu teraz napisem je urcene hlavne im a potom aj pre tych ostatnych, ktori robia to iste. dufam, ze vam to aspon trochu pomoze. musis sa naucit pozitivne mysliet a tesit sa aj z malickosti. preco sa stale vracias do minulosti, ked tam nie je takmer nic pozitivne. myslienkami sa vrat spat, prehodnot co sa stalo, zober si to pozitivne co ti nieco da. nehladaj odpovede na otazky, na ktore je zbytocne hladat odpovede, pretoze by ti ta odpoved zrejme aj tak nic nedala alebo mozno sa k tej odpovedi ani nedopracujes. za vsetkym zly sprav poriadne hrubu ciaru a zacni znovu normalne zit ako keby sa nikdy nic nestalo. viem, ze je to tazke, ale da sa to, len to treba skusit. proste treba zit ako keby si sa len teraz narodila. preco nevyhladas psychologa, ked to sama nezvladas? a este na zaver - vsetky tieto depky a depresie su na to aby cloveka posunuli vpred. nie na to aby si sa v nich stale hrabala a riesila ich, pretoze tym si ich len zase privolavas. snad som aspon trochu pomohol.