NAJ depresivne kocky!!!

karco

Napoleon Hill - Myšlením k bohatsví. myslim, že u nas ju dostanes len v cestine. poznate tu knihu niekto? giv co hovoris na tie myslienky? a brunca ty si kam zdrhla?

giv

brunca,alchymistu som precitala tento rok. zaujimava kniha, dobre sa precitala na jeden hlt, ale po case zistujem, ze nic z toho, co tam bolo ma nemotivuje v zivote. aspon ten pribeh mam stale v pamati. potrebovali by sme takeho pomocnika,ktory by nam vzdy nasepkaval,v ktoru stranu sa pohnut.
ale to sa nestava,musime si radit my same a to vlastnym rozumom.najhorsie, ak nam radia nase skusenosti z minulosti.
ale ked vsetci dokazu urobit za minulostou hrubu ciaru, mali by sme to zvladnut aj my, brunca. takze ja si to vyskusam uz zajtra :))) idem sa uchadzat o pracu.

giv

ahojte.
brunca, uz je ti lepsie?? tak to som hrooozne rada! skoda by bolo aby sa stalo z takej naj dievciny nejake zdeptane dievcatko.
karco, ako sa vola ta kniha,z ktorej si dal myslienky???
ste tu este niekto?

karco

Ja som ju nedocital. Precital so asi len prve 4 kapitoly z 25-tich. A alchymystu nepoznam, necital som ziadne dalsie taketo knihy len tuto. a aj tu som nedocital, lebo nepatrim k tym co radi citaju. Ale vazne rozmyslam nad tym, ze ju precitam az dokonca. A od akehe autora je ten alchymista? A ta kniha psychologia osobnosti tak to by ma tiez zaujimal autor.
jasne, kludne ma odporucaj :))

karco

Ak som uz povedal, ta kniha je zamerana hlavne na dosiahnutie materialneho uspechu, takze v texte casto narazis na slovo uspech, bohatsvo alebo peniaze. Alebo pod slovom uspech si mozes predstavit uspech v laske a pod slovom bohatsvo lasku samotnu. A fakt neber niektore veci uplne vazne a niektore mozes aj ignorovat. Proste si z toho zober to co potrebujes. A napis mi potom co si o tom myslis. Som zvedavy. Tak tuto to mas:

1. "Všetky úspechy i všetko zaslúžené bohatstvo ma svoj začiatok v myšlienke" vidis je to o mysleni. Inak tato kniha je v češtine, tak dalej už budem pisat v češtine.

2. "Když je člověk na něco skutečne připraven, přijde to samo."

3. "Než dosáhnete úspěchu, musíte čelit mnohým dočasnýn porážkam a prohrám. Je-li člověk poražen, vzdát se je ze všeho nejsnadnější a nejlogičtější."

4. "Prohra přichádzí v okamžiku, kdy je vítězstvi na dosah ruky."

5. "Úspěch dosáhne ten, kdo v úspěch věří"

6. "Jsem strojcem svého osudu, jsem kapitánem sve duše, protože je v moji moci ovládat své myšlenky"

7. "Cokoliv si lidská mysl dokáže představit a čemu dokáže uvěřit, toho lze dosáhnout."

8. "Uspěl diky tomu, že si vytýčil definitivní cíl a k tomuto cili zaměřil všechnu svou energii, sílu vule, sve snažení, prostě všechno"

9. Odřízl si všechny cesty k ústupu. Buď zvítezí, nebo padne."

10. "Člověk není nikdy poražen, dokud svou porážku neuzna."

11. "Mysl nemá hranic kromě těch, které sami uznávame."

Je ich tam strašne moc. Este mozem potom pridat ak chces.

brunca

ale dodrbkali ma tu niektory riadne, lenze ja sa nedam. prezila som aj horsie veci. takze v klude. ty karco ty si extra pripad. pocuj skoda ze uz mam chlapa normal by som ta brala, tak ta budem aspon propagovat dalej :-)
tak hladaj uz sa tesim.tiez citam jednu super knizku ale je dost tazka, ale su v nej uzasne myslienky Alchymista,poznas? super.nastastie to ma velke pismenka a neni moc hruba tak to ide rychlo.

karco

my sme ta nedodrbkali, my sme ti len chceli pomoct. teda aspon ja. ta kniha obsahuje nielen myslienky, ale tak trochu aj sposoby ako sa dopracovat k uspechu. tato kniha je skor zamerana na to ako sa dopracovat k materialnemu uspechu, k peniazom, ale uz v uvode je napisane, ze ti moze pomoct dopracovat sa aj k inemu uspechu napr. laske, atd. a suhlasim s tym. samozrejme, ze to nemozes brat uplne ako nejaky navod je to len o sposobe myslenia a moze ti to pomoct v tych tvojich depkach. takze idem ti nejake tie myslienky z nej pohladat. este by som ti chcel povedat, ze neber to uplne tak ako to je tam napisane, pretoze niektore myslienky sa mi zdaju prehnane, uletene, take fantazmagorie. inak tak to je mozno aj v tych ostatnych takto otientovanych knihach, ktore mozno citas ty alebo giv. takze neberte to uplne natvrdo tak ako je to tam napisane, ale zoberte si z toho to co potrebujete a niektore myslienky je mozno lepsie ignorovat. takze idem nieco pohladat.

brunca

tak hod karco tie mudre myslienky z tej knihy,inak aj moje boli dobre- len mi ich vystvali na druhu stranu :-)))
ktovie kde je givus. hej dievca uz mozes vyliezt uz je cisty vzduch ! dodrbkali ma tu riadne ale som to zvladla,tak sa neboj a pod k nam :-)))

karco

no jasne, mozme sa bavit o com len chces. este som sem chcel hodit zopar mudrych a motivujucich myslienok z jednej knihy.