Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.
Amniocentéza
inana to je dobré ked tvoja doktorka je ochotná porozprávať sa s tebou aj o doktoroch.Mojej som sa mohla aj môžem spýtat hocičo,nemusí to byť s gynekologiou nič spoločné.Je ochotná vysvetlovať.Aj v inom odbore za kým mám ísť.Ale gynekologia?To len ma počuva,na nikoho zle nehovorí.Ked ja poviem toto a toto sa stalo ,počuva a krátko mi povie.Moje skusenosti ..ona to nevie.No možno že tolko ti povie chod ....či konkrétne meno povie???Aby si mala pravdu.Prajem ti aby ti pomohla výberom nemocnice tá tvoja.Aj pri výbere lekára.Raz som mojej hovorila,ako som pochodila na pohotovosti s malou,u koho.Len počuvala,čudovala sa.No ona o tom lekárovi nevie nič zle.Istý lekár chodil tam na služby/Chirurg/opitý a drsny.Vážne vsak ten v škole bol aký dobrý.Nie je to možne že o nom nepočula.Aj vidieť ho mohla v nemocnici.Nikdy na nikoho zlé ani slovíčko nehovorila.Raz som jej povedala viem na nikoho zle nič nehovorí,stačí že ma vypočuje a vie prečo tomuto lekárovi nedôverujem,nechcem isť.Každému človeku pevne stojí za chrbtom,ked aj vie že niekedy je to pravda,čo pacienti hovoria.
ahojte baby, ale sa to tu pekne rozbehlo, nie este nemam vysledky, tento tyzden by mali byt, ale stale marodujem a oddychujem. snazim sa vobec nestresovat a na nic nemysliet co by ma vystresovalo. vsetkym zelam vela zdravia i stastia.
Hlavatý má ambulanciu v Šuranoch. Prevzal ju po Sýkorovi. To, či chodí k pôrodom, neviem a asi to závisí od zmluvy s nemocnicou. Ja sa ešte takýmito vecami nezaoberám, najskôr nech to malé vydrží. Až v posledný mesiac ma bude zaujímať, kde rodiť a ako s doktorom. Ja mám výhodu, že mám rovnakú cestu do Zámkov aj do Nitry. Porozprávam sa s doktorkou, kde to bude lepšie. Dve som odrodila v Zámkoch, vtedy som bola spokojná so starostlivosťou, ale ako počúvam, dosť sa to zmenilo. Zatiaľ ani pri jednej som nežiadala špeciálne lekára, nechala som to na náhodu. Mala som to šťastie, že som šitá nebola, takže mňa len odrodili a nechali na starosť sestričiek, a tie boli vždy zlaté. No teraz neviem, ako sa zariadim.
Hlavatý má ambulanciu v Šuranoch, môže chodiť k porodom?
Ona práve prišla do služby, ked sa to strhlo. Odvolali aj primára z domu, lebo syn bol veľký a Hajdušek chcel cisársky. Ja mám 161cm, a bežne 52 kg, a syn mal 4,5 kg. Lenže Danys starší povedal že nie. Tak hodinu mi stláčali brucho jeden na jednej strane, druhý na druhej a malý sa narodil. Ležala som ešte dole a asi po hodine ma prišla pozrieť sestrička a ešte mi to brucho postláčala. Hovorila som jej že ma strašne bolí ale povedala, že to je normálne. Potom odišla a začala striekať krv naokolo, a citila som, že sa mi chce spať a bolo mi zima. Upratovačka umývla chodbu tak som na ňu zakričala, aby zavolala sestričky. A vtedy práve prišla do služby Ikrenyiová.
Terza sa tiež bojím najbližšia je nemocnica v NZ, sestra vraví aby som išla do Blavy, ale to je daleko. Ale baby hovorili, že porod po viac ako 10 rokoch trvá tak dlho ako prvý, takže možno by som to aj stihla. Ale tie porody to je moja nočná mora, a toto bola rana medz i oči som myslela, že
muža zabijem.
Zeny mladší Danys či Hlavatý robí ešte pôrody aj oni su normálny.
Ja som mala pri prvom pôrode Holopa.Bol tichý usmievavý,dve sestričky pri nej v pohode.Skôr sestrička bola taká papula ona dirigovala všetko.Z mojej izby jedna 2krát mala Holopa,no so zašitím nebola len spokojná.Ja druhýkrát som mala Ikrényiovu/prvýkrát mala choré dieťa,bola doma/.Na personál bola prísná,mala rešpekt.Ked som po pôrode hovorila sestričke či ešte neideme na 3.poschodie,pozrela sa okolo seba a takto povedala.Nemôžme ešte mi chýbaju 2-3 minutky.Príde doktorka a bude chyba.Pritom ona sa už rozlučila dobru noc nám prijala.Sestrička tvrdila že bárskedy sa ukáže vo dverách.Aj teraz je taká že som si zvykla počas tých rokov,vviackrát neopakuje nič.Ako môže spomenuť ked sa rozprávame o všelicom že mi to už povedala.Však milion žien tam chodí.Havlas je zlatý.To je vo veci že veľa z nich už do nemocnice nechodí.Skus sa vypytovať od žien ktoré nedávno rodili.Ked aj cez novu tému u koho ste rodili v ...nemocnici??stela sa čudujem že sestričky mohli pozerať nejaké video ked tá doktorka mala službu,možno že myslela že všetko je v poriadku na oddelení?
dnes mi len zobrala krv, výsledky budú v utorok aj poradna a potom mi dá papier na genetiku. Vravela som jej, že na amnio nepôjdem ale ona nespomenula tohoto doktora. Uvidíme v utorok. Ani som nevedela, že sa chodí na interné. Poslala ma k dr.Skladanovej a ked som tam prišla plná čakáren, tak som sa objednala na presný čas vo štvrtok. Ale neviem čo urobím so zubárom, lebo ja nemám zmluvu a ked potrebujem idem raz tam, potom tam a všetko si platím.
Spomenula som si na Holopa, ale nemali ho ženy rady, že vraj mal nejaký problém s porodom.Ale to som len počula. Veľmi chvália Havlasa, vraj je tam aj Sýkora, ale n o neviem.Ja som mala vždy Hajduška, lebo k nemu som aj chodila.Ale ani ten už nechodí do nemocnice.
Uvidím ako mi vyjdú tie krvné testy. Od tretej som nespala, už chytám paniku, to nebude dobré. A teraz čakať na výsledok. Vravela sestrička , že to budú mať už zajtra tak som jejpovedala, že zavolá, ale vraj do telefonu vysledky nehovoria.
Stela789, nepísala si, ako si dopadla s tým kontaktom na dr. Čunderlíka. Ja som bola v poradni a doktorka povedala, aby som o tej Blave povedala aj na genetike. Takže asi to čosi zaváži. A Holop bol taký vysoký pri tele, kučeravý a bol aj na onkogynekológii. K nemu som chodievala na kontroly s krčkom. Určite by si vedela, keby si ho stretla.
na toho Holopa si neviem spomenut, ale meno mi je známe. KTO JE TERAZ TAKý dobrý k porodu, lebo sa bojím a nikoho tam nepoznám.