Amniocentéza

Príspevok v téme: Amniocentéza
inana

Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.

inana

Ani mňa by nikdy nenapadlo, že by nebolo niečo v poriadku, ale v osude tretie dieťa písané nemám a to ma desí. Zaujímam sa trochu aj o mystiku, ezoteriku a bielu mágiu, ale len okrajovo a tam sa nič nehovorí v mojom prípade o treťom dieťati. A to ma plaší. Preto vždy hovorím, že až keď to bude na svete zdravé, vtedy sa ukľudním. A oklamala som osud.

modrooká

hope fakt už žiadne stresy.tiež príjemny den.Baby ja ked som ostala tehotná,vždy som mala taký pocit ja som najstaršia buduca mamička v ordinácii aj v nemocnici.No teraz vidím po rokoch,že su kočky ktoré kludne si nechaju detičky aj po 35 a viac.Na mna sa vtedy pozerali na dedine ako na nejaku hlupanu prisahám.

modrooká

inana prepáč nenapadlo ma že si ešte tak daleko od pôrodu.Ja sa už na kariéru matky nechystám.Keby som bola mladšia!Už mi stačia dve deti.Dcérky mám.Dufam že môj muž to pochopil a nemusím ho zabiť.Mám už 40 plus pár rokov,menzes ešte mám,ale deti už nemienim mať.Však ich treba aj vychovať nie len porodiť.Prajem ti aby ti to dobre dopadlo aj v Blave.Nebud pesimista,oktober je ešte daleko,no po prázdninách už raz dva tu bude.Ked susedka mi povie kto je na prvom mieste teraz na dvojke z tých lekárov,určite vám napíšem.Aj ja som sa chytila každej slamky pred pár rokmi.Bola som riziková ale nikdy ma to nenapadlo že niečo nebude v poriadku.Teraz by som potrebovala toľko optimizmu.Držím vám palce baby,majte sa krásne.

inana

Hej, nad odberom som rozmýšľala. Je to dobrá vec, pretože pupočníková krv obsahuje zárodočné bunky, ktoré by mohli pomôcť v neskoršom období, ak by ostalo dieťa ťažko choré. Vraj sa dá použiť aj pri liečení leukémie namiesto transplantácie kostnej drene. Chcem sa informovať aj na túto možnosť. Keď som čakala mladšiu, ešte vtedy nebola taká informovanosť ohľadne týchto odberov, už aj pri nej by som sa na to podujala. Beztak som darca krvi, takže pre mňa sú tieto veci samozrejmosťou.

stela 789

Inana, uvažovala si nad odberom pupočníkovej krvi. Ja sa teraz neviem rozhodnúť, lebo tu píšu že je to len taký oblb na ťahanie peňazi.

stela 789

ahojte,

ja mám výsledky až v utorok a potom ma pošle na genetiku. Podľa výsledkov uvidím, či pôjdem do tej Blavy, aj ked muž tam chce ísť. Ja mám termím 26.oktobra, takže času dosť.

inana

Modrooká, ja mám ešte dosť času na takéto vybavovačky. Ja mám termín až v októbri. Ja sa poteším, ak dovtedy vydržíme a nič sa nám neprihodí. Je pravda, že u genetičky to dopadlo dobre, ale ešte ma čaká Blava. Ešte aj tam sa môže niečo udiať, aj keď je len malá pravdepodobnosť. Ale sa tam aj teším. Vidím, že Stela sa ešte neozvala, tú tiež čaká ešte genetika. A Ty si ako na tom? Tiež sa chystáš na kariéru matky, alebo teraz radšej nie. Predpokladám, že už deti máš.

modrooká

inana Langová ti možno povie meno lekára za kým máš ísť v NZ.Podľa toho ako je s lekármi v nemocnici.V Nitre len v tom prípade ked tam má dobru známu či známeho,bývalého spolužiaka.V NZ má stopercentne poznať situáciu,ja si myslím aj pozná.Ked ona tam už nechodí služiť,môže ti aj primára poradiť.Skus sa informovať aj od iných.Ked si mysliš tolko ti spravím,2 sestričky máme na dedine z gynekol.oddelenia.Jedna je mužovi príbuzná,druhá je moja susedka.Tá tiež chodí k tej tvojej doktorke,predtým mala Ikrényiovu.Mám kaderníčku tiež tam chodí,pritom má všade dobré kontakty v meste.Učí učnov na kaderníctvo,má kunčaftov aj lekárov aj sestričky.Tá susedka robí na dvojke.No,neslubim to na zajtra!

inana

Zatiaľ som s ňou o tom nehovorila, pre mňa je to ešte skoro, ale nevidím dôvod, prečo by mi nepomohla s výberom.
Dnes som bola na tej genetike. V Nitre je to v pavilóne mikrobiológie, ale vchod je od cesty. Je to úplne pri tej ceste, ktorá vedie aj na políciu. Ak však idete autom, treba zabočiť hneď pri starej pekárni, už len tam je to uvolnené pre autá. Takže je to prechádzka cez celú nemocnicu. Doktorka sa volá Barošová a je veľmi príjemná. Povedala si svoj názor ale do ničoho netlačí. Ja som jej povedala svoje obavy a ona dala za pravdu, že výsledky mám také, že to nie je nevyhnutné, že je to na mne. Povedala som jej aj o tom sone a povedala, že ak by náhodou niečo zistil, nech sa jej ozvem. Bola naozaj zlatá. A treba sa dopredu objednať.