Amniocentéza

Príspevok v téme: Amniocentéza
inana

Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.

inana

Ešte teraz mám čas, ale chcela by som sa porozprávať s doktorkou, aký má ona názor na nemocnice a kam by mi odporučila ísť rodiť. Podľa toho sa zariadim. Ja našťastie s pôrodmi problémy nemám, staršia bola v pohode a mladšia mala štyri kilá, ale tu už ide aj o starostlivosť celkovo aj po pôrode.Zatiaľ som dobré ohlasy na novozámockú nemocnicu nepočula v poslednej dobe. Ale do októbra času dosť. Teraz sa snažím sústrediť na to malé, aby mu bolo dobre.

stela 789

tiež som to zažila pri synovi mal 4,45 kg a ja som malej postavy, mala som tam doktora, ktorý mi sľúbil cisársky a nakoniec to tak nebolo, začala som silno krvácať, potom infúzky, krv - 3 konzervy. No horor. Veľmi sa bojím nemocnice v NZ.

bon

stela len rada v zamkoch sa na cisarsky nespoliehaj, kamoska ho strasne chcela, mala taky pocit ze musi byt cisarsky, vysrali sa na to, rodila normalne, po porode lekarka povedala ze to mal byt cisarsky, lebo sa maly zasekol, bol velky,nasledovala vakuova extrakcia, hypoxia dietata a kriesenie, a pritom stacilo keby mala cisarsky a bolo by vsetko v poriadku, a uz aj dopredu u lekarky sa dohadovali pritom na cisarskom a vykaslali sa na nu a teraz moze cakat ako to s malym dopadne...., takze ja osobne by som sa na NZ nemocnicu nespoliehala.....

stela 789

Ďakujem za odpoved, ale práve dnes poobede mi volala sestrička či ma môže preobjednať na 19.júna, to bude 22.týždeň, vraj lekárovi do toho niečo prišlo na tú sobotu. Ale som rada aspoň nemusím tak dlho čakať. Teraz už len dúfam, že to bude dobré a nejako to dobojujem až do konca v októbri. V lete sa začnem obzerať po nejakom lekárovi, chcela by som cisársky aj jedna veštica z Levíc veľmi naliehala aby som trvala na cisárskom tak uvidím. Ak to nepôjde v Zámkoch, skúsim v Ba.

inana

Budeš aj podpisovať papier, čím potvrdzuješ, že si bola poučená o tom, že to nie je náhrada za amnio, ale keď Ťa začne vyšetrovať, sama nadobudneš pocit, že čo Ti povie je stopercentné. A keď už sa toho týka, ani amnio nie je na 100%. Je zaujímavé, že Ťa objednali na sobotu. Ja som tam bola aj skôr, ale dosť ich bolo ešte predo mnou, takže som sa nakoniec dostala až po štvrtej.Sondou prechádza len po brušku a nemusíš sa báť, ja si myslím, že aj v 24. týždni Ti bude vedieť povedať, či je to v poriadku. A v konečnom dôsledku, Angličanky už normálne rodia v 40-tich rokoch a mnohokrát prvé dieťa a všetko je v poriadku. Vek nie je prekážka, len naše zdravotníctvo. Ale zas je v poriadku, že nútia matky brať to trochu vážnejšie. Neboj sa, dopadne to dobre. Potom, keď tam pôjdeš, je to tam, ako je internát vysokoškolský na Horskom parku. Musíte zájsť až úplne dozadu, kde končí cesta. Neprehliadnite to, je to cesta do dvora z cesty.

stela ýáí

genetika v pohode, riziko nízke, ani ma neprehovárala, uvidím čo bude v Bratislave, ale ja som objednaná až na koniec júna a to už bude 24.týždeň. Nemám žiadny výmenný lístok od lekárky to nevadí?
Objednala ma na desiatu v sobotu , ten čas sa dodržuje alebo je to len orientačné?
On Ti vlastne tým povedal, že je všetko v poriadku, ža dieťa bude absolutne zdravé, lebo mne na genetike povedala, že nič nie je stopercentné.
Dosť mám strach , kým sa narodí, budem mať 41 rokov, aj ked Langová hovorí, že ten vek nie je problém.
Ten ultrazvuk robí sondou po brušku alebo aj vaginálne a napíše aj nejakú správu pre doktorku alebo iba porozpráva?
Prepáč, že som Ťa zavalila otázkami ale ked mám ísť niekde kde to nepoznám, som z toho vystresovaná.
Držím Vám palce že ste v poriadku.

inana

Stela, som v poriadku, len mi odišiel net a tak som sa mohla pripojiť až dnes.Ano, v Blave som už bola a bolo to úžasné. Pozrel každý jeden orgán, či je na svojom mieste, dokonca srdce pekne ukázalo všetky štyri dutiny aj ako pracuje, zmeral telíčko, dokonca kontroloval celistvosť kože na hlave aj chrbátiku. Kontroloval stavbu kostry, či má všetky končatiny a či sú v správnej veľkosti k telíčku a na požiadanie mi povedal aj pohlavie.Asi to bude zase dievčatko, ale mne to nevadí. Dokonca mi ukázal vývoj mozgovej kôry. či sú vyvinuté obidve polky a tiež malý mozog. Všetko vyšlo v poriadku. Skontroloval aj tváričku- akurát zívalo- oči nosovú priehradku, či tam nie je rázštep a všetko to označoval, aby som to videla aj ja. Dokonca môže byť s Tebou vo vnútri aj muž. So mnou bola aj mladšia. Nakoniec skontroloval prietoky krvi a frekvenciu srdiečka- pustil to nahlas- a vytlačil fotku z profilu. Proste úžas. Je síce dosť tých 60 eur, ale za ten zážitok to stálo. Vo vnútri som bola okolo 20 minút. A Ty si ako dopadla na genetike?

stela 789

ahoj inana, chcem sa spýtať, už si bola v Blave u dr.Čunderlíka? Ako to tam prebieha, dal Ti aspoň foto?
Už vieš či budeš mať dievčatko či chlapčeka?
dloho si sa neozvala, dúfam, že je všetko v poriadku.

truša

ja som AMC absolvovala,bála som sa,ale dalo sa to zvládnut,cítila som ten vpich a tlak,inak nič,trvalo to kratučko,celé sa to deje pod kontrolou USG,ja som sa pozerala na monitor ultrazvuku.riziko potratu je 1%,výsledky som mala za týžden, potom som absolvovala USG, všetko som mala v poriadku,mám krásneho zdravého synčeka,,,,je to na každej žene či chce toto vyšetrenie absolvovat,podla toho ako je vysporiadaná s tým,že "čo ak sa mi narodí postihnuté dieta",,,,

majcika555

Dnes som bola na genetike v nitre lebo som mala vysledky zvysene riziko na downov syndrom 1:240 a ponukli mi amniocentezu no odmietla som po tom co mi povedala doktorka ze je moznost potratu 1 mamicka zo 100 a ja si to dieta necham tak ci tak no verim ze je zdrave a doktorka moju volbu prijala a neprehovarala ma zbytocne