Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.
Amniocentéza
Do Nitry ideme v utorok o 10,00. Dúfam že ma nebude veľmi prehovárať, lebo na triple teste mám napísané že som pod nízkou hranicou rizika. Tak uvidím
zvoní to a nikto to nedvíha v Nitre, do tej Blavy vraj len po 4 hod a včera som to prepásla
Stela, na kedy Ťa objednali?
Dnes som bola pre výsledky, riziko je veľmi nízke ale na základe veku ma poslala na genetiku, aj k dr. Čunderlíkovi. Idem tam zavolať.
Áno, na genetiku si musíš predom zavolať a oni Ťa objednajú na deň aj hodinu. A so strumou som sa nestretla, len viem, že môže spôsobovať neopodstatnené priberanie. Mnohokrát ani nevieš, či s tým máš problém.
ešte som sa chcela spýtať, bola som u internistky Skladanovej a poslala ma endokrinologičke Bjzovej vraj mám zväčšenú štítnu žľazu - strumu. Ale nemám žiadne príznaky čo som našla - ťažké prehltanie, nepriberanie, lámabvé vlasy, hnačka ospalosť - stretli ste sa s tým niekto?
na tú genetiku sa objednáva presne na hodinu, alebo treba dlho čakať? Mám z toho strach. Ako dlho ste boli u nej?
Stela 789, zabudla som Ti napísať, že na genetiku choď aj s mužom. Aj my sme boli obidvaja vnútri. Potrebuje vedieť rodinnú anamnézu aj z mužovej strany. A nemusíš sa báť, najskôr Vás vyspovedá a potom vysvetlí, čo to amnio je a či by bolo dobré podstúpiť ho. Opýta sa na Tvoj názor a či si ochotná to podstúpiť. Ak nie, ona Ťa prehovárať nebude, je to na Tebe. Potom podpíšeš papier, že si bola poučená a Tvoj muž tiež. Nech si nezabudne kartičku poistenca.
Mna mala mama dokonca v 44 rokoch, otec mal o rok viac. A som tu a som zdrava jak ryba :) Takze sa nebojte, ste este mlade :)
mile damy, zelam Vam z celeho srdca, aby Ste boli v poriadku aj s Vasimi detickami!poznam tiez par pripadov zien, ktore mali po 35 este babatka, dokonca moja mamka je tiez taky pripad.boli sme dvaja surodenci a maminka v 35rokoch nam porodila este zdravu sestricku(ja som mala vtedy 10,5roka, brat 15) - dnes uz je z nej riadna pubertiacka :D uz ma 13 rokov a maminka mi povedala, ze keby jej nemali, tak by im doma bolo velmi smutno..kedze brat chodil do skoly na internat, ja na VS som tiez byvala cely tyzden prec..je pre nich take potesenie a nie je doma tak ticho a smutno, ked je tam s nimi :).maminka sa inak vtedy velmi nastresovala, ked s nou bola tehotna, pretoze jej jedna jej svagrina doslova vyhodila na oci, ze mamka, taka "stara" caka dieta a ona mlada potratila..a potom ostala tehotna v dedine jedna pani a ked sa rozpravala s mojou mamkou, sa jej pytala, ze ci to nie je divne, ked uz v takom vyssom veku by mala male babatko, tak jej maminka povedala, ze aby sa nezatazovala tym, kolko ma rokov a pripadnymi recami po dedine..teta si dietatko nechala a teraz maju uz tiez malu slecnu, tusim prvacku :).a este aj jedna maminkina sesternica v dedine tiez ma dievcatko, uz take skoro dvojrocne a ked sa im narodilo, tak ta maminkina sesternica mala tiez nejak medzi 35-40..preto Vam zelam vela vela zdravia a stastia!