Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.
Amniocentéza
Fotku nemám, prišiel neskoro, bolo nás tam, veľa a ja som bola taká šťastná, ked povedal, že je to v poriadku že som na to aj zabudla. Povedal, že chromozony on spočítať nevie, ale malo by to byť dobré, samozrejkme 100% záruku nedá a dúfa, že sa to nepokašle pri pôrode. Takže začínam hľadať nemocnicu a doktora. Ty sa máš ako? Koľko si pribrala? Ja 6,5 kg predtým som mala 54, ale čítala som niekde že chudé priberajú viac ako silnejšie ženy.
Bábätko sa mrvilo, kopkalo, 465 gramov.
Stela, som rada, že si z neho mala dobrý pocit.Však to bolo úžasné sledovať celý ten proces? A máš aj fotku?
ale tak tie studentky pri porode mozete odmietnut nie? myslim ze tam mozu byt len vtedy, ked to povoli aj pacient....
V tej dobe ked som tam bola ja roky dozadu,každý sa ťahal kvôli cisárskym za primárom.Meno vieš.Hlavatého aj vtedy chválili.Stanko vľakedy chodil do Zeliezoviec.Od nás veľa ich išlo tam rosiť.Slubil im všeličo ale polovička rodila u inej,nejakej doktorke či koho tam.Najepšie bude ked spravíš tak ako si písala.No studentky bi som nezniesla ani ja.Chápem že maju sa učiť ale ked niekto má veľké bolesti..nepotrebuje ich.
No nepovedala, že všetci sú zlí. Ja potrebujem cisársky kvoli predchádzajúcim komplikáciám, a toto nebude môj prvý, druhý alebo tretí pôrod, čiže maternica je oslabená. Ja som sa jej pýtala, či môžem mať plánovaný cisársky, či mi to môže vybaviť. Povedala, že v NZ nie. Potom som sa spýtala, koho by mi odporučila ona a povedala Bezáková, Smolárik, Stanko, Hlavatý.Lenže ony tam chodia iba jeden deň v týždni, a oficiálne objednať doktora sa v NZ nedá, ako napr.v Bratislave sa podpíše zmluva s nemocnicou a doktorom, napr. Ružinov 7000,- Sk, 3800,- pre doktora a 3200 pre nemocnicu.
Čiže treba sa spoliehať, že niekto dobrý tam bude, a dokáže presadiť cisársky, čo pri mojom poslednom pôrode môj doktor nedokázal.
Menovite mi povedala, ktorých sa mám vyvarovať, ale tých sem písať nebudem.
Ak sa mi podarí vybaviť NZpodľa mojich predstáv , idem tam. Ak nie, idem do BA.
Tiež mi vadia študentky pri pôrode. Ja som sa zvíjala od bolesti a 15 žiačok zo strednej školy sa na tom dobre bavilo.
Nechcelo sa mi veriť že v NZ už nezostali super lekári.Myslim na pôrodnici.Normálne som ostala bez slova ked som to prečítala že vlastne ani doktorka tvoja neodporuča.Tak si nájdi niečo iné,neviem skôr Nitru?Veľa štastia.
tak dnes som bola udr.Čunderlíka, milý pán, príjemný a optimistický, chromozony spočítať nevie, ale všetko ostatné je v poriadku. Takže už sa môžem zamerať na nejakú dobrú pôrodnicu, kedže NZ mi ani doktorka neodporúča.
Áno, je to pravda. Kým vyšetruje, hrá jej relaxačná hudba a páli vonné tyčinky. A k tomu je aj príjemná. Dá sa s ňou rozumne pozhovárať. Ja som rada, že som k nej prešla.
Inana čo si myslíš čo ti povie doktorka ked sa jej spýtaš kde máš isť?Ked nemá pekné spomienky na nemocnicu,tak odľa mna ťa odradí.Ked sa jej tam páčilo,len z iného dôvodu sa rozhodla že otvorí ambulanciu,tak ti bude radit NZ.Ozaj prečítala som jeden príspevok.Langová fakt to má tak zariadené,že-hrá jej príjemná hudba a horí sviečka?Vieš aj ja veľakrát uvažujem nad tým že sa vrátim do Zámkov akože k lekárovi.Tvrdý oriešok.NZ mám blízko Sturovo daleko.Fakt rozmýšlam nad tou Langovou,no neviem.Pod názvom gynekolog v NZ som už prečítala všeličo.Pritom ťazko nechám tu svoju.
Neviem, o čo je to lepšie, ale na nitriansku nemocnicu nepočujem sťažnosti. Dokonca od nás z dediny ženy, čo rodili v Nitre, si pochvaľovali. Preto predpokladám, že by to bola asi lepšia voľba.