Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

preco, keby som bola kdesi pri tebe, vezmem ta a ideme von do mesta, zurovat, nech sa odreagujes, a zvyknes si trosku na ludi:) vravi sa ze opakovanie je matka mudrosti, treba sa tym "zlym" situaciam vystavovat stale znova.

preco

alexis, ja som uz chodila ku trom psychologom (dufam ze si dobre pamatam)
v niecom mi poradili, ale SF nezmiernili
vzdy to bolo rovnako, zo zaciatku som mala pocit, ze to pomoze, a po case sa to vzdy dostalo do takeho bodu, akoby mi uz nemali co povedat, poradit, a zdalo sa mi tam uz zbytocne chodit. Tak neviem, mozno mam len slabu vydrz, alebo ked pride uz na to, ze poradili, a uz by som mala aj konat a nieco menit, tak neviem ako dalej. Je to take zufalstvo uz niekedy. Ty ako dlho chodis ku psychologicke?

preco

Alexis, ani ja sa neviem uvolnit ani pri kamaratoch. Preto ich aj prestavam mat, aj tych par, co som mala. Cely minuly a tento rok su pre mna zle v tomto smere, co sa tyka priatelstiev a vztahov vseobecne. stracam. Trapi ma to.

preco

Ahojte, Alex, vsetko aj u nma rovnako ako si pisala.
Je mi luto, ze na Jajku to takto posobi, ale vpodstate moze to byt tak, ved uz si sa z toho fajn dostala, cize si sa az tak nesledovala, a teraz, ked toto vsetko citas, privelmi sa ti to prehrna hlavou.
a my ini, teda ja urcite, som este v takom stadiu, ze mi treba rady, aby som sa vedela nad SF zamysliet tym spravnym sposobom. (cize na nu az tak nemysliet) no to je motanica

___alexis___

ach devy mna to uz strasne nebaviii :( Otrasne to obmedzuje zivot. Ani pri kamaratoch sa neviem uvolnit. Mam pocit, ze cim dalej tym to je horsie a ja stale cakam na nejaky zazrak, ktory sa nestane. Ja chcem aspon nadej, lebo inak to nieje zivot :(

jajka001_

ahoj alex, dik, no chyta ma nejaka depka, vies ked sa teraz zamyslam nad tymi vecami ohladne sf vsimam si veci ktore inak ignorujem.
myslim ze som aj tak to dolezite uz povedala a len by som sa opakovala. budem vas sledovat dalej :)

AlexFizz

O, Jajka, to snad nie!! Preco sa citis horsie? NIKAM NECHOD, ved si jedna z nasich cennych a pravidelnych spolubesednicok :)!