Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

Preco

Jajka, aj mna treba ku vsetkemu dokopat.
U mna je zufalstvo asi potrebne, lebo len vtedy sa k niecomu dokopem uz sama, ked som uz zufala a inak sa dalej neda.
Je to vsak vycerpavajuce dostavat sa k niecomu zo zufalstva.

preco

Viete co? Co keby sme zalozili novu temu, ale bolo by to asi nebezpecne, aby to niektori zle nepochopili, kde by sme parodovai SF. Mozno by sme to trochu odlahcili a ulavilo by sa nam.
Tu ma napada, viete si robit zo seba srandu? Alebo vas to uraza? Su hranice?

kattia

ja uz neviem ako to je...ci ich neberim moc vela a dlho...Mam taky zvlastny pocit....uz ako keby som bola preliekovana....beriem cirpalex a fevarin....vobec nerozuemim ako to so nou je...lebo sa mi zda ze to uz je dost vela liekov...neviem ako vazne to so mnou je...bojim sa toho ....a mam vycitky za to ...raz sa mi zda ze mi neico je...raz ze si to vymyslam...raz tak raz tak....raz sa mi zda nieco ze je spravne raz uplne nesrapvne...

sedmokraska

ahoj Kattia, urcite to nie je zbabelost. vela ludi ma skusenost, ze im lieky pomohli (hoci vela ich ma aj opacnu skusenost), zit s depresiou je casto velmi tazke a vycerpavajuce, nie je hanba hladat nieco, co by Ti pomohlo dostat sa z toho von. prvorade by samozrejme malo byt najst pricinu depresie (ak je) a liecit dusu, no lieky mozu pomoct znasat kazdodenne situacie, pokial to s nimi neprehanas

jajka001_

inak ako dopadla ta joga? volala si tam? :))
(asi ta zacnem kontrolovat, ako tvoje svedomie:) sama viem ze do vela veci ma museli tlacit, aby som sa prinutila. )

jajka001_

preco, rovnako ako sa vies uvolnit ked si s detmi. ked uz niekoho poznas a vies ze ti od neho nic nehrozi, nemas strach.
na zaciatku je vzdy trema, okukovanie, pozorovanie, potom to prejde pomaly do blizsej komunikacie. alebo neprejde - ako s kym. treba skusat stale novych ludi, kto hlada ten najde :)

preco

Jajka dakujem,skoda, ze nie si.
Ktovie, akoby som sa citila s niekym, kto ma tiez SF a vieme o tom vzajomne. Neviem, ci by som sa vedela uvolnit. To ma este nikdy nenapadlo.