Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

...a cim viac sa nad sebou zamyslam, tym sa citim horsie. asi budem musiet s tymto fajn pokecom s vami prestat :(

AlexFizz

OKREM HLADANIA PARTICIPANTOV TU MAME ROZVINUTU PRIJEMNU SOCIOFOBICKU DISKUSIU, AK MATE CHUT, PRIDAJTE SA! :) AKYKOLVEK PRISPEVOK JE JEDINE PRINOSOM!

AlexFizz

Ale este, vravim o nejakej totalnej spontaneite v tom predoslom prispevku. Normalne nemam problem byt v pohode, ale su situacie, kedy som jednoducho napata. Neviem, nakolko to vidno, nie su to extremne pocity obvykle, ide len o nejake vnutorne napatie a taky zvyseny monitoring seba - co robim, ako etc. To je neprijemne. Uplne zablokovanie - to uz je asi viazane na nejake situacie, v ktorych nieco/niekto udrie na nejaku velmi citlivu strunu a ja nepoznam sposob, akym sa vhodne a ucinne ochranit, povedzme [alebo som z toho tak rozrusena, ze mi vtedy nic nenapadne]. Pripadne sa mi prenasa rozrusenost alebo napatie z jednej situacie do druhej: napr. ak v praci/skole etc. mi pride z niecoho uzko, stava sa mi, ze tieto pocity pretrvavaju nejaku dobu a ak sa ocitnem potom v inej situacii socialnej, mam tendenciu ostat v napati a rozrusenosti, takej nesustredenosti a nepokoji. Toto je zaujimave..mate to podobne?

AlexFizz

No ja podobne: UPLNE sama alebo s pri domacom zvieratku (no to je ohromne!!:D ) alebo s par priatelmi, ktorych poznam asi 10 rokov. Iste aktivity, napr. tancovanie, si uzijem najviac sama. Hmmm, no a samozrejme, medzi ludmi vtedy, ak som pripita [a aj to sa hanbim, ze som pripita...haha:)]. Teda reagujem na otazku, kedy sme najviac spontanne/spontanni.
Poviem vam ale, ze su typy ludi [u mna je to dost o tom, ako ti druhi na mna posobia], pri ktorych sa schulim automaticky, prepletiem si ruky aj nohy, ledva dycham a ked ich stretnem v ,,blby den", je pre mna velmi tazke s nimi posediet a uhrat tu ,,pohodicku". Nejako reagujem na ludi...no. Mate to podobne? Ste v spolocnosti urciteho typu ludi viac v pohode [myslim aj v pripade, ze su celkom cudzi]?

jajka001_

preco, chce to cas. dolezite je ze vies co chces a kam smerujes. si fajn inteligentne mile dievca a ja verim ze to vsetko v poho zvladnes :) chce to cas. aj tak si myslim, ze to skvele zvladas.

preco

No jajka, asi budem potrebovat nejakeho anjela ale hlucneho a kriklaveho, aby som ho ja, taka zahladena na svoju SF, zbadala.
Snazim sa posledny tyzden mysliet menej na seba a vsimat si inych, trochu mi to pomohlo. Ale naozaj len trochu

preco

Jajka neviem, ako v mojom stave najdem aspon jednu osobu, ktorej budem verit, neviem kde a ako hladat. A ked tak nasilu niekoho clovek hlada, tazko niekoho najde. Neviem ake je z toho vychodisko. Teraz som v stadiu, ze sa snazim pochopit aspon sama seba a vazit si seba. Nebat s byt sama sebou. Lebo aj v tom som len na zaciatku stale. Ale aspon mam snahu aku-taku. Plus myslim stale na to, ako co najmenej ovplyvnit zlym smerom deti.
No a pre mna su to tazke ulohy.