Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

no ja som citat nahlas nikdy nevedela, pamatam prvykrat ked som citala, nikto mi nerozumel, lebo som citala nahlas tak ako som si to citala ja - strasne rychlo, ja totiz strasne rychlo citam. ked som si citala s manzelom nejaky clanok v casopise, jemu to trva asi patkrat tak dlho ako mne :)
a teraz ani malemu neviem citat nahlas, hltam pismenka, a tak. upravujem vety pri citani do lepsej podoby :)

zuzic

jajka ja sa tiez nikdy nehlasim a ani neviem preco. mozno preto sa nechcem strapnit ale bolo obdobie ked som sa hlasievala a tiez ma nikdy nevyvolali ked vedeli ze to viem. a bolo mi to tiez luto ale nemyslim si ze by to pramenilo z pychy. skor mi bolo luto ze ked som uz raz naozaj nieco nevedela tak mi nadavali a pritom ma len inokedy nechceli vyvolat

AlexFizz

Jeejda, zlate dieta si bola :)) A myslim, ze pre spoluziakov nepostradatelne ;))! Ja som sa zvykla nafucat,ked ma nevyvolali citat nahlas, lebo som - neviem odkial a preco - bola presvedcena, ze pekne citam. To az na strednej, ked uz bola na svete so mnou aj Socka F. Som sa durdila, a az nedavno (!!) mi doslo, ze mozno moja ucitelka vnimala, ze som cela nesvoja, tak ma mozno nechcela trapit tym citanim alebo , menej prijemne, ale co uz - mozno to vobec neznelo nejako uzasne {ehm, na tom druhom bude cosi pravdy:)}!

jajka001_

potom v puberte som presla do stadia tazkeho cynizmu - kaslem na to kto si co mysli - a myslim ze je to fajn cesta. ludia okolo si aspon zacali uvedomovat ze existujem. dovtedy so mnou neboli problemy, bola som poslusne dieta, co mi nakazali som spravila.
ked si vsimnete, v rodine to funguje tak - a aj v zivote, ze sa riesia problemy, t.j. ked je dieta problemove, tak sa mu venuju. preto si bezproblemove deti nikto nevsima, potom sa casto stava ze robia problemy len aby ich bolo vidno. u mna to tak sice nebolo, ja som si zacala robit veci po svojom, ale malo to rovnaky efekt - zacali si ma vsimat.

jajka001_

ked som chodila na zakladnu, ako najchytrejsie a zaroven naplachejsie dieta z triedy som sa nehlasila, len ked sa ucitelka pytala celej triedy, tak som si zašomrala spravnu odpoved pod nos, co sikovne vyuzivali spoluziaci, a rychlo to opakovali :)
alebo mam aj taky zazitok, ze som sa hlasila ako besna, a nevyvolala ma, tak som sa rozplakala - tak luto mi to prislo :) no a vysvetli niekomu ze places preto ze ta nevyvolala :DD ach boze strasne precitlivele dieta som bola
Ucitelka ma totiz nechcela vyvolat lebo vedela ze to viem....no ako definovat tie moje pocity? z coho to pramenilo? z pychy....chcela som im ukazat ze to viem. a preco? pre pochvalu, dobry pocit. ja som vlastne bola nahnevana ze ma nevyvolala, tak som sa rozplakala. neplakala som ked ma nieco bolelo, ked som spadla, ale vzdy ked ma niekto vytocil. lebo som to nevedela inak spracovat.

AlexFizz

PS: Chapem, sak ma to aj mrzi, ze som to domotala, ach jo. Ja som tiez precitlively pripad, a haha, buduca Mgr. z psychologie! Sak uz len to..ale!! Zakladam si na tom, ze aj psycholog je len clovek!;)

jajka001_

no vidis, zase som neviditelna:))) ale nie, jasne, chapem :DD
vidis boli casy keby ma takato drobnost bola schopna uvrhnut do depresie.