Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

preco

Jajka, mala som vyhovorku, ze mi nemal kto zostat s detmi. Ale to bol fakt, nie vyhovorka. A ked uz som pri tom, idem tam zavolat hned teraz, hoci je uz asi neskoro, uvidim a napisem aka som uspesna a ako som zabojovala s SF. Uz aj znervoznievam, ked ma caka telefonat,pomoc.
Inak, podla mna to je dobry citat s tym narcizmom, ved je to uplne vystizne, ja sa tak citim. Extremne hanblivy a samotarsky narcista. No to nie je pekne prirovnanie.

jajka001_

zufalka ale to je strasne strasne zle. on tie deti potrebuje. ja som bola doma do styroch rokov - mozno aj to sa podpisalo na tom ze som bola hanblivejsia. musis urobit vsetko pre to aby maly mohol chodit do skolky.
ja by som bola dala maleho aj od dva a pol roka, pretoze to bolo vidno ze to potrebuje, ale nemali volne miesta.
a ten styk co budes mat ty s ludmi so skolky je minimalny, pripadne sa dohodnes ze niekto iny bude prenho chodit. premoz sa, uz len kvoli tomu malemu. je to zaklad do zivota.

zufalka

Jajka...práveže on do škôlky nechodí a to kôli mne...som doma po materskej,vlastne už rok som na predĺženej MD,lebo sa strašne,ale strašne bojím ísť medzi cudzích ľudí do práce...čiže malý je stále so mnou doma a nemá až taký styk s deťmi,okrem detí mojej sestry:(...aj keď ideme si s mužom niekedy niekde sadnúť,ale inak nikde okrem obchodu a rodičov nechodím.

jajka001_

zufalka a nestalo sa mu nieco, nejaky konflikt v skolke? ked bol doteraz v pohode.
moj maly ked mal asi rok, tak ho strcil taky chlapcisko na ihrisku, potom sa trochu bal - resp mal respekt, ked niekto vacsi isiel uhybal alebo aj utiekol.
chvalabohu inak v tomto smere problemy nema, je komunikativny az moc, kludne sa pusti do reci s cudzimi - ak sa mu pozdavaju, ak nie a dotieraju, tak im povie nech ho nechaju :) je zrejme po tatovi, co som velmi stastna, nevyzera ze mal tendenciu mat strach z ludi. urcita hanblivost spociatku tam je ale rychlo prejde.
zufalka mozno mu treba pomoct, ponukat ho nech ide k tym detom - viem ked sa zatne tak to nejde - pripadne ist s nim do toho piesku a ked sa pripoji k ostatnym detom tak ho nechat, alebo aj ostat a hrat sa spolu aj s ostatnymi. v tomto veku sa naucit komunikovat s rovesnikmi je velmi velmi dôlezite.

zufalka

Aj môj má 4:-)a bojí sa cudzích ľudí,nesmie sa mu nikto ani prihovoriť,hneď sa rozplače,ani nechce chodiť tam,kde je veľa detí,napríklad keď na šúchale a v piesku sú nejaké deti,tak tam nejde,iba ich sleduje spoza rohu...toto jeho správanie začalo asi pred pol rokom,predtým bol v pohode...žeby to boli prvé príznaky SF?doktorka mi síce hovorila,že dieťa to po mne môže zdediť,ale som z toho dosť nešťastná.

jajka001_

:)) no ide o to ze tie rozpravky su niekedy pisane prilis komplikovane pre male dieta, hlavne tie nove. tak to upravim tak aby to maly lepsie pochopil
ale to so sf nesuvisi vlastne