Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

zufalka

Jajka...ja som nebola na takom cvičení,len mi doktorka povedala,že kedysi sa to robilo,že sa ľudia so SF stretli a nacvičovali medzi sebou komunikáciu,proste aby vedeli jednať medzi ľuďmi...no a keď si to na sebe nacvičili,tak potom to použili v praxi...niečo také,ako keď sa stretávajú alkoholici:) (blbé prirovnanie)

zufalka

Ahaa tak sa ospravedlňujem prečo:)...myslela som,že sa bavíte o takom cvičení,ohľadom SF,lebo také sa u nás robili a niekde sa možno ešte aj robia...áno,je to fajn,že mám dobrú náladu,no radšej by som bola,keby mi lieky zabrali na tie stavy,na ktoré som ich chcela...čiže nadmerná úzkosť v medziľudských situáciách.

preco

Ale ja som sa neprihlasila na nacvicovanie do skupiny SF. Idem na normalnu jogu. Ani neviem, ze by u nas v meste alebo okoli bola taka skupina, keby bola, tiez by som isla.
Zufalka, ved to je vyborne, ze mas dobru naladu, nie? Aspon ta tak netrapi, ze si neobratna v soc. situaciach, ci nie?

zufalka

dievčence moje...ja by som na také cvičenie,ako vy chodíte išla hneď...ale u nás sa také cvičenia nerobia,aj mi doktorka povedala,že kedysi sa robili také cvíčenia,že sa všetci so SF stretávali a učili sa,ale že teraz sa to už nerobí,čo ma dosť mrzí...rada by som si to nacvičila,ale zostáva to asi iba na mne samej...ale čo beriem tie antidepresíva Serlift,tak mi zabrali asi len na to,že mám dobrú náladu,o čo asi antidepresívam ide...ale že by sa mi zmenšila úzkosť v medziľudských situáciách,to nemôžem povedať...

jajka001_

preco, gratulujem k prekonaniu samej seba! :) je to velky krok aj ked sa to inym nezda. poviem ti, ked som mala ist na cvicenie, tak som sa tiez az na tretikrat - tretia moznost ist- odvazila vstupit dnu - ale urcite nelutujem, je to skvely pocit, prekonat sam seba, a kazdy takyto moment ta posuva vpred. teraz tam chodim pravidelne, a aj ked sa mi niekedy nechce, vzdy si poviem musis lebo vynechas raz, dvakrat a uz sa nevratis.

preco

zufalka, ja som mala presne taketo problemy s najstarsou dcerou. Bola som z toho velmi velmi nestastna. Vtedy som este nepoznala vyraz socialna fobia.
Dceru som dala do skolky ked mala 4 a pol roka a nezvykla si. Tak som ju po asi troch mesiacoch zase odhlasila. Potom som ju dala do takej specialnej pripravkovej skolky, chodila tam dva roky a mala aj rocny odklad skoly. Po malickych krocikoch sa to ale zlepsovalo. teraz ma 10. Je to stale velmi hanblive a tiche dievcatko, ale oproti tomu, co bolo, mame velke pokroky.
Ja som si koli nej pokupila vselijake knihy. Tie knihy sa zhodovali v nazore, ze deti netreba nutit ist na tu smykalku k ostatnym. Lepsie je zo zaciatku ist s nimi napriklad, alebo sa s nimi na ostatne deti len pozerat. Mne sa velmi osvedcilo, ked som sa s dcerou zacala hrat nejaku smiesnu hru na ihrisku, a tak sa nenapadne dostala aspon trosku do blizkosti deti, aspon koli zvyku, byt im blizsie. ale urcitie nie prosit dieta, ved pod, ved sa ti nic nestane. To len zhorsuje strach. Ma pocit natlaku, a potom je to este tahsie.

preco

Ahojte, toto pisem vsetkym vam SFobikom, prave som sa objednala na cvicenie, po pol roku otalania a strachu zavolat tam. Bola som velmi prekvapena, aky mili pan sa mi ozval v telefone a vsetko mi ochotne vysvetlil. Este ma caka prekonat strach a naozaj tam ist. Uz zajtra.