zufalka, ja som mala presne taketo problemy s najstarsou dcerou. Bola som z toho velmi velmi nestastna. Vtedy som este nepoznala vyraz socialna fobia.
Dceru som dala do skolky ked mala 4 a pol roka a nezvykla si. Tak som ju po asi troch mesiacoch zase odhlasila. Potom som ju dala do takej specialnej pripravkovej skolky, chodila tam dva roky a mala aj rocny odklad skoly. Po malickych krocikoch sa to ale zlepsovalo. teraz ma 10. Je to stale velmi hanblive a tiche dievcatko, ale oproti tomu, co bolo, mame velke pokroky.
Ja som si koli nej pokupila vselijake knihy. Tie knihy sa zhodovali v nazore, ze deti netreba nutit ist na tu smykalku k ostatnym. Lepsie je zo zaciatku ist s nimi napriklad, alebo sa s nimi na ostatne deti len pozerat. Mne sa velmi osvedcilo, ked som sa s dcerou zacala hrat nejaku smiesnu hru na ihrisku, a tak sa nenapadne dostala aspon trosku do blizkosti deti, aspon koli zvyku, byt im blizsie. ale urcitie nie prosit dieta, ved pod, ved sa ti nic nestane. To len zhorsuje strach. Ma pocit natlaku, a potom je to este tahsie.