Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

preco - velka skoda ze ta bolela hlava, mala si to o to tazsie, je vobec skvele ze si tam isla, ked ta bolela hlava. mna ked boli hlava som tak nanic, nedokazem ani mysliet, radsej idem spat.
a neboj, casom to bude lepsie :)ked si na tych ludi zvyknes, na ten pocit, na ten priestor, pojde to, a bude to skvele.

preco

Ahojte, este sa vratim k tej otazke, ci si vieme povedat ,,no a co,, ked sa znemoznime. Ja malokedy. Vacsinou si na to casto potom este spomeniem a citim sa trapne a neprijemne.
akurat ste tu zacali temu o meditacii.
tak som bola na tej joge prvykrat. Ale ma prave v ten den velmi bolela hlava, plus velka trema z neznamych ludi a moja SF, tak som si to vobec nijako neuzila. Dufam, ze si casom zvyknem a bude to na uzitok. Pretoze som sa nedokazala pri dalsich 20tich ludoch uvolnit a mysliet len na seba a cvicenie. A koli tomu som tam vlasne isla. naucit sa odburat napatie, nechat psychiku vydychnut.

AlexFizz

Ahoj, Alexis, neviem, ale AD sa uzivaju dlhodobo, vraj zaberaju za par dni az tyzdnov:) Mozno placebo? Ja mam skusenost s AD, ale vies, ze som si nevsimla, ze kedy presne prislo zlepsenie? Fakt neviem, ale citila som mensie uzkosti.

Pre SF: no uz sondujem, zatial nic, ale objavili sme jedneho v BA. Moze byt?

___alexis___

ahojte tak dneska som poprvykrat uzila AD a po nejakej chvili som citila take nejake vnutorne uvolnenie. A celkovo cely den sa citim otapena, ale je to celkom fajn. Myslite si ze si to namyslam, alebo naozaj mohlo uz nieco zabrat?

jajka001

alex, neda sa povedat, ze by som meditovala - na to nemam cas, aj ked mam v plane na dalsi zivot to zaradit do programu - neskor. ale ked mam chut si len tak v tichu posediet, tak to spravim a myslim ze to dost pomaha, je to relax, uvolnenie.

AlexFizz

Sedmokraska, pekne si to vystihla, toto uz ja osobne dlhsie trenujem a nenecham sa uz manipulovat nutenim sa do ,,prekonavania zabran". Dost mi to pomohlo a usetrila som kopec energie. Kedysi, ked som to nevedela rozlisit, som si aj dost naublizovala, ale zase som sa vela naucila.

AlexFizz

Jajka, k otazke dna: viac-menej ano, uz to ide, kedysi to neslo vobec, nejak som aj dospievanim a skusenostami odolnejsia. Ale zavisi od okolnosti, stale su situacie, kde je to tazke, zavisi aj od ,,publika".

SF, nepoznam ja osobne ziadneho gestalt psychologa, ale popytam sa a napisem sem, dobre? Mozno spoluziaci budu poznat. Max. v BA poznam 2 psychologov...nie gestaltistov.