Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

katie29

Ahojte vsetci, otazka pre dievca s nickom preco. Chcem sa ta spytat, ze kam chodis na jogu, rada by som to tiez skusila. Dakujem za info

preco

Ano, idem sa tam ucit uvolnit. To mi potom mozno pomoze s tou komunikaciou. Takze uvolnenie je prvy ciel. Potom nieco tahsie. dalsi level.

jajka001_

zas netreba to privelmi silit. musis sa na to citit, ta miera strachu musi byt prijatelna. joga by ti mala pomoct, uvolnit sa, lepsie to zvladat. je to beh na dlhu trat, tak to aj treba brat, hlavne ze sa to hybe vpred :)

jajka001_

a nebude ti luto, ze si premeskala prilezitost na pokec? na druhej strane, ked to takto citis, v poriadku, ty vies, co zvladas.

preco

Jajka, raz za tyzden. ale buduci nebude, zabudla som preco. tak o dva sa budem musiet prekonat, aby som tam isla. A priznavam sa ( s velkou hanbou), ze uz teraz si v duchu planujem, ze pridem trochu neskor, aby som nemusela s nikim pred zacatim komunikovat. Som ja teda.

preco

ked spominate gestalt, na internete sa da najst vela sposobov terapie. Niekedy sme tu hovorili, ze ludom s SF nerobi dobre, ked sa prilis vrtaju v tej svojej diagnoze a preberaju to zo vsetkych stran. Na tom vidim vela pravdy, lebo ja uz som v tom uplne zavrtana a stale nad tym premyslam. No na druhej strane, mozno je to len taky medzistupen, cez ktory tiez treba prejst? Ziskat dost vedomosti, aby sme s tym vedeli lepsie zabojovat? Neviem. Asi tie spravne vedomosti. Vybrat si tie, co nam pomozu?
Aky sposob terapie myslite, ze by bol najvhodnejsi pre SF? Alebo aj tu je to individualne?