No, Zuzi, podla mna - cisto subjektivne, asi by bolo fajn si zacat menit presvedcenie v makovicke, ze je to trapne, to cervenanie sa.;) Vies, budovat si nejaky nadhlad, odstup, naucit sa brat to ako nieco, co sa deje, ale nema to nic spolocne s tym, aky si clovek! Inak, dost ludi sa cervena, ked maju referaty alebo tak, som si vsimla, ale obvykle ich pocuvam, je mi jedno, ci su alebo nie su cerveni, a videla som aj ludi, co uplne normalne ,,sli dalej", cerveni-necerveni.
Hm, potom este zabavna rada z druhej skupinky tu na fore (cervenanie = socialna fobia sa volaju): vraj pouzivat extra make-up. Je to take vtipne, ale viem si predstavit, ze by som to skusila, akoze prakticky krok, ale to brat tak s rezervou.
Po puberte? Tazko povedat, ci to zmizne, ale dolezite je, ze ci sa zmeni tvoj postoj k tomu celemu. Snad to casom bude menej a menej zatazujuce a najdes si sposob, ako to vnimat ako nieco, comu netreba venovat extra pozornost alebo ako nieco, co by ta malo strapnovat. Nuz, tvoj Alexander ;)