Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

AlexFizz

PS: Moja SF je skor specificky typ, cize podmienena situaciou a okolnostami. Potom existuje generalizovana forma SF, cize bez ohladu na okolnosti.

AlexFizz

Ahoj, Alenda, hej, mam SF, ale uz je to lepsie, v puberte to bolo najhorsie. No, studium psychologie a liecenie sameho seba je skor mytus, to nie je o tom, to sa ani neda :D To su len predsudky zjavne a info typu ,,jedna teta povedala".
Kazdopadne, ak by si mala chut sa pridat do vyskumceka k mojej DP, bolo by to super. Ak by si mala zaujem, napis mi na mail a ja ti poslem dotaznik na vyplnenie, teda, ked bude hotovy. To, co pises, je zaujimave, hlavne fakt, ze to mate takto v rodine.

alenda

AlexFizz, neviem či som to dobre pochopila v tom, čo si mi napísala. Aj ty máš SF? A študuješ psychológiu? Tiež som rozmýšľaľa nad psychológiou, keď som si vyberala školu, len mi bolo povedané, že ľudia, so SF to nemajú študovať, aby nechceli liečiť sami seba. Ale ja by som bola dobrý adept:) vyskúšala som 2 psychologičky, psychiatričku, vyliečila som sa, a vrátilo sa mi to všetko naspäť. Môj oco má tiež SF neliečenú, teraz sa začal liečiť. Ja som nedokázala čítať, písať a piť na verejnosti. Zhoršil sa mi aj zdravotný stav kvôli stresu, chronická únava, silné migrény, bolo mi zle takmer od všetkého jedla, a časté infekcie. Teraz s tým bojujem, ale mám ešte depresie, kvôli mojmu zdravotnému stavu, a sem tam sa u mňa objaví aj nejaká tá panická porucha, či ako sa tomu hovorí, lebo mám strach zo smrti.

AlexFizz

Ahoj, Daisy, tvoj postoj sa mi paci! Zdielam nazor, ze je velmi dolezite sa respektovat: svoje citenie, nenutit sa, poznat svoje limity a snazit sa co najmenej zaoberat nazormi druhych - proste budovat nadhlad. ;)
Niekedy je ten strach iracionalny, clovek ani nevie, coho sa presne boji, ale rozhodne je super, ak sa to snazi spoznat, skumat a nachadzat sposoby, ako s tym celym zaobchadzat. Ak by si mala zaujem vyplnit za nejaky cas (ked budu hotove) dotazniky k mojej diplomke, napis mi mail. Pekny den zatial.

daisy2

ahoj, ja mam vsetky priznaky socialnej fobie, ale akosi som si neuvedomovala ze ju mam kym som nenasla tuto stranku.brala som to ako nieco normalne, tremu ma predsa vela ludi. zijem si zmierena s tym aka som a myslim, ze sa tento problem da riesit aj bez liekov. ked som s priatelmi som v pohode, ked som s cudzimi tak som velmi nervozna ale snazim sa to prekonat. uzatvarat sa do seba je najhorsi sposob ako sa s tym vyrovnat. nenutim sa do komunikacie ked na to nemam chut a nemyslim na to, co si o mne myslia ini. aspon sa snazim. casto ma praveze prekvapi, ze ma pochvalia, a vlastne mozem povedat ze to je pre mna ako droga, potrebujem to pocut. preto sa snazim robit vsetko co najlepsie.
dokazem svoje pocity vnimat tak, ze su to iba pocity, fyziologicke prejavy s tym spojene su neprijemne ale beriem ich ako vedlajsi ucinok. ludia na mne vidia ze som placha a casto mi to aj vycitali v detstve. dnes to beriem tak, ze mam ochrannu barieru voci ludom, a velmi si davam pozor koho si pustim k telu. som taka aka som a ziadne lieky to nezmenia, mozem sa zmenit iba ja sama, svojim vlastnym pricinenim, hladanim cesty, sposobu, ako sa priblizit k ludom.

AlexFizz

Jasne, Cajik, v pohode :) Inak vdaka, uz som tam pajcla svoj inzerat - do Cervenania skupiny. Je tam plno ludi, som v napati, kto sa ozve :)!

cajik

Este to zvazim,rada by som pomohla ale nie som si ista ci som vhodny clovek na to.A radsej byt ziadny,ako zly adept :D

AlexFizz

Ahoj, Cajik ;). Ano, tu som uz videla, tu skupinu o cervenani, vdaka za tip. No, myslim si, ze by si mohla byt adept, ked si sa bala ist do obchodu, ale zas pokial to ty nevnimas ako nieco obmedzujuce v zivote, tak potom nie. Ako chces, kludne zvaz a keby daco, napis!