Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

daisy2

hanbit sa sama pred sebou? hm ked tak nad tym rozmyslam tak vlastne ano. tiez mate pocit ze vas stale niekto pozoruje?

AlexFizz

Aby tato skupinka nezakapala, posielam zaujimavost:

Viete o tom, ze niekotri hanblivi ludia sa hanbia aj ked su sami doma a len si predstavia, ze v danom momente by ich niekto mohol pozorovat?

Citala som, zazila som ;)

AlexFizz

Alebo ak mas kamosku, co ti rozumie, napis jej sms alebo si zavolajte, kym cakas. Uplne super by bolo, keby sla prvykrat s tebou.

AlexFizz

Lostgirl, je dobre, ked uz si pri telefonate s psychologom objasnite, aky mas problem, s cim k nemu/k nej ides. Mohlo by ta upokojit, ze ten clovek za dverami uz vie,o com bude rec. Ak mas strach z cakarne, skus si to nacasovat tak, aby si prisla nacas, aj ked moze sa ti stat, ze budes este par minut cakat. Je fajn zobrat si casopis s peknymi obrazkami, ktore odvedu pozornost od ostatnych ludi. Podla toho, v akom zariadeni cakas, je sanca, ze tam nebude vela ludi. Inak, ak by si sa objednala, kludne si to bez obzriet, aby to nebolo pre teba prilis nove a cudzie,ked pojdes 1x. Pa.

lostgirl

jajka-ved to..len ked si predstavim ze mam tam ist sama,cakat v cakarni,tak sa predstavit a zacat sa s nou rozpravat..tak ma chyta hroza.
precoo-tak u nas je to tak ze sa nerozpravam o takych veciach s rodicmi.S otcom absolutne vobec,on by to nepochopil,urcite by povedal ze len vymyslam a som rozmaznana a tak dalej..a mama neviem..ona je uplny opak ako ja.. komunikativna,ma kopu kamaratok aj ovela mladsich ako je ona a s kazdym si rozumie..najhorsie je ked mi zacne vraviet ze nechape preco nemam kamaratky,ze stale len sedim doma a hovori to ako vycitku nie ako pokus o pomoc..

AlexFizz

Mimochodom, opakujem! Ak ma niekto zaujem o vyplnenie dotaznika, ktory pripravim za nejaky cas, prosim, dajte mi vediet, najlepsie na:
blobies@gmail.com

Dakujem! ;)

AlexFizz

Ahoj, Lostgirl! Ak ti SF tak velmi zasahuje do zivota, teda, obmedzuje ta v nom, urcite pouvazuj nad navsetvou psychologa alebo psychiatra. Netreba sa bat, su to ludia, co musia byt mili a prijemni, je to ich praca :) Ale aj keby neboli, vzdy mozes najst ineho, s ktorym sa ti bude prijemne spolupracovat. Rozhodne je dobre zacat to riesit cim skor, aby si bola aj cim skor oslobodena od tolkeho stresu. Trva to dlho, ale pomalicky je mozne nadobudnut zlepsenie. Ako pomaly alebo rychlo a ake zlepsenie, bude pravdepodobne zavisiet aj od pricin vzniku SF.
Drzim palec! Pekny vecer.