Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

AlexFizz

PS: Ako som sa naucila konverzovat ja.No doslova som velmi, velmi pozorovala ludi, ktori s tym nemali problemy. Robila som si zapisky, dokonca cely zoznam postrehov;). Vsimala som si cele ich spravanie a snazila sa to nejako postupne zakomponovat do mojej osobnej reality. Takze dnes uz mi nerobi problem len tak konverzovat aj s neznamym clovekom, a tym, ze som sa to akosi naucila, uz sa citim uvolnenejsie a zhovaram sa viac dobrovolne s druhymi. Takze ked som sla na party z prace, kde len brigadujem a stala som tam a pozerala okolo seba a vsade boli debatujuce hluciky, proste som sla domov. Vedela som, ze keby na to prislo, viem sa uz bavit, a vedela som, ze ak by to nefungovalo, chyba nie je na ziadnej strane, ale v tom, ze nemame o com ani len klabosit. To bolo inak pre mna velmi dolezite uvedomenie si: nakolko mam zaujem sa vobec bavit s druhymi v istej situacii? (aj ked ja som dost spolocenska, tak obvykle chut mam, ale ked nie, tak sa nebavim a idem po svojom).

preco

Nemam to komu povedat, tak sa tu trochu vykecam Vam, dnes sme mali brigadu v skolke mojej dcery, hrabanie neporiadku na dvore.....Velmi som sa prekonala a isla som tam. Vsetci sa tam s niekym poznaju, bola to pre nich akcia nie len upratovacia, ale aj zabavna. Ja naozaj jedina som okrem otazok co mam hrabat a kde to ukladat s nikim neprehovorila. Sama som upratovala dvor, a citila som sa ako riadny outsider, este teraz ma mrazi, ked si to predstavim. Ako to vydrzat s takymito pocitmi dennodenne?

preco

Ja blizenec. Ale to s tym urcite nesuvisi. Aj moja mama je blizenec, a je moj opak. Moja dcera, co myslim ze je po mne aj s tou SF je ryba.

preco

Ano, snazim sa nemysliet takto, ale je to silno zakorenene, ked som v strese, co vacsinou som, idem na autopilota a vtedy si so mnou mozog robi co chce a smojimi myslienkami. Chce to cvik, cvik a kazdodennu drinu.

daisy2

nezatazuj sa pocitmi, ci si lepsia ty alebo ini. mna napriklad velmi vytacalo uz v detstve, ked ma mama porovnavali s inymi. pritom ja som o nich vedela take veci, ze keby vedela ona, tak neporovnava. a povedat som jej to nechcela. kazdy je iny, v inej situacii, vychadza z inej rodiny, atd...snazim sa byt najlepsia ako viem a inym nezavidim, akurat tak schopnost prekonat sa - pretoze to je to , co chcem ziskat :)