Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

mozno by ti pomohli nejake uvolnovacie dychacie cvicenia, joga a pod. psychologicka by ti urcite pomohla, vykecas sa u nej a da ti nejake dobre rady. ked nemas blizkeho ktoremu sa mozes vykecat, je to velmi tazke.

preco

Nie uz nemam partnera. Asi by som si mala napisat taky tahak, ze co robit, ako zacat mysliet vo chvilach, ked na mna dolahnu take pocity, odist niekde, kde mam sukromie a rychlo si ten tahak precitat. lebo v kritickej situacii nie som schopna mysliet spravne. Co je bezne u mna.

jajka001_

ja mam tiez zle dni, ked som unavena, zle reagujem a mam potom pocit ze ma vsetci neznasaju. prvy krok je uvedomit si ze to su tvoje pocity a nie nazory inych.

preco

Nieco asi robim zle. Zly postup? Malo chcenia? Ktovie. Ale aj dnes, ako skoro kazdy den, citim take nonstop napatie, z kazdej malickosti, co sa cez den udiala, a nejakym sposobom to vo mne vyvolava taky vnutorny pocit, ze som celkom hrozna, vo vsetkom robim chyby, zle sa spravam, reagujem, zle komunikujem, som nesympaticka, potom sa este viac stranim kontaktov, ludi, uzatvaram sa. A to znova vyvola dalsi narast zlych pocitov. a takto sa zacarovany kruh zvacsuje, a niet pre mna cesty von. Kde a ako to pretrhnut?

jajka001_

preco, nemas za co hanbit, si predsa fajn, mas pravo byt stastna, mas pravo byt milovana, mas pravo mat priatelov...ked si vytvaras nove vztahy, neviaz sa na ne, ja som to robievala a kazdy krach ma velmi bolel, vies nie s kazdym si sadnes. vztahy prichadzaju ale aj odchadzaju, ako sa tebe nevyhovuje kazdy, ani ty nevyhovujes kazdemu, co neznamena, ze si horsia ako ini. rataj s tym ze kazdy vztah ma svoj koniec, bud uprimna ale nie uplne otvorena, aby ta rozchod nebolel viac ako znesies, bud opatrna ale nie prilis, aby si nevyznela pre tych ostatnych ze si chladna, nedostupna. tajomstva si nechavaj pre seba, nauc sa beznu konverzaciu, zasrandovat si, zaflirtovat..a toto vsetko sa naucis jedine tym, ze budes skusat, skusat a nevzdavat sa. a ked budes naozaj smutna, najdi si niekoho, u koho sa vyplaces...ale neplac dlho :)

preco

jajka001, no obivujem ta, ako si to dosiahla? Akym sposobom sa ti takto radikalne podarilo zmenit myslenie? na sebe viem, ze je to velmi tazke, pre mna zatial nedosiahnutelne. Ja neviem zacat ludom verit. Neviem zmenit to, aby mi nevadilo, co si asi o mne myslia. Som extremne hanbliva. Len ako to zmenit. nedari sa mi to uz roky. Keby som sa aspon kusok posunula k lepsiemu, aby mi to dalo nadej a novu silu. Ale nie a nie sa podarit. To u mna vyvolava uz zufalstvo.

jajka001_

u mna bola sf automaticka spojena s depresiou, pretoze ma trapilo, aka som, tak som mala z toho depky, ze sa nedokazem zmenit, ze som nemozna atd. chce to zmenu myslenia...ja mozem povedat ze depky uz nemavam, pretoze sa na zivot divam z ineho uhla. zivot je cesta, problemy su prekazky, ktore treba prekonavat, rany su poucenia do zivota. napriek tomu obcas stracam energiu a som smutna, ale nemam trvale depky ako kedysi. divam sa vpred pretoze viem ze vsetko sa pominie....zijem pre súcasnost, minulost nie je dôlezitá, a snazim byt lepsia, sikovnejsia, atd, pre buducnost, prekonavat sama seba. chce to vieru...v seba samu, v zivot...i v ludi okolo teba. Musis sa naucit, ako sa k nim priblizit. Su presne taki, ako ty. Tiez maju svoje problemy a tiez vela z nich ma problem komunikovat. Zacni ich mat rada a prestan sa ich bat...kazdy mame svoje chyby

preco

Alex, ja myslim, ze keby nebolo SF, ani depresiu by som nemala, lebo by som bola vlastne iny clovek. Ale ako dosiahnut aby som popri SF nemala ste aj depresiu?

AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Ak mate zaujem, prosim, kontaktujte ma na adrese: blobies@gmail.com

Pekny den!