Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

AlexFizz

Pre Preco: Caff, Preco, to je celkom bezne, mat kombinacie SF a depresivne ladenie az depresiu. Inak zbieraj v klude sily, netreba sa nutit, clovek ma len jednu zasobu energie:). Aj ja mam obdobia, kedy nic nemenim, nechce sa mi. A potom ma nieco inspiruje, daky zazitok alebo nieco, a zase nadobudnem chut sa zaoberat rastom, ako to volam ;). Som rada, ze to, co sem pisem, na nieco je dobre! Drzim palec!

AlexFizz

Pre Zuzic: caf, Zuzi, nehovor, ze kasles na vsetko :D No a lekar, pozri, staci, ked budes uprimna: povedz mu, ze sa necitis fit a ak mas dake priznaky, zapis si ich, aby si si tam nemusela na ne spominat. A kludne mu povedz, ze sa citis divne, ked ti nic nenasiel, ale ze vacsinu casu nie si fit. Mozno pridete na to, ze ti chyba daky vitamin alebo ja neviem. Ak je zlaty a mily, tak hadam bude v pohode!

preco

Alex, Daisy, dakujem za podporu. cakam na nejake nove sily, aby som mohla znova zacat na sebe pracovat. Asi mam zle obdobie, alebo je toho na mna privela. Alebo sa mi pridruzuje k SF aj depresia. Neviem. Musim si od vas zobrat priklad. Vy ste dobre priklady, ako sa s SF uspesne popasovat.

zuzic

sasi uz som sa rozhodla. kaslem na vsetko a na vsetkych je mi to uz jedno. ved skola neni vsetko a na svete su ovela dolezitejsie veci.ja mam momentalne iny problemik a to ten/ bude to zniet na moj vek dost smiesne/ ze sa nemozem odhodlat ist doktorovi. uz som mu tisikrat volala a vzdy ked to zdvihol som spanikarila a polozila. totiz mam stale taky pocit ze si ten zdravotny problem iba namyslam, lebo vzdy ked tam pridem alebo sa zacnem pozorovat mi nic nie je. je velmi mily a zlaty a ja nechcem pred nim vyzerat ako hypochonder, chapes?

daisy2

preco, nevzdavaj to. mas cely zivot pred sebou. kazdy pokus o rozhovor ber ako skusenost.
ja som mala to stastie ze som nasla par ludi s ktorymi som ladila. boli to chalani....s babami to stale este dobre neviem. moj priatel bol - a je - velmi komunikativny, to ma k nemu tahalo, odkukávala som....dodal mi sebadôveru, no a decka v nasej partii sa nepotápali, proste fajn ludia. tak som nasla zázemie, z ktorého som vychádzala a kam som sa vracala.
ja som teraz po materskej, na materskej som si znovu uvedomila, ze som velmi osamela, nakolko vsetci moji kamosi su muzskeho pohlavia a s nimi moc o detoch debatovat sa neda, s mamickami na ihrisku debatovat ma nebavi, tak som sa prekonala a nasla si noveho konicka - zacala som chodit cvicit. su tam fajn ludia a dufam ze zopar z nich ostane mojimi priatelmi.

AlexFizz

Zuzi, no ja som bola za make-up, ale ty si vtedy tusim pisala, ze to nie. Ani neviem, ako to mate v skole, ci by si mohla mat make-up, aj ked tusim ked ja som bola v v poslednych rocnikoch ZS, baby uz pouzivali pudre a maskary. Okrem licenia netusim, co na cervenanie zabera, obavam sa, ze je to fyziologicke proste, ako potenie ;(. Skor ti asi poradia ludia v skupinke o cervenani, ti, co maju realne skusenosti a nasli nejake tipy a triky na tento problem. S tou skolou, to znie hrozne. Asi je fakt lepsie to tam prezit a tesit sa na zmenu skoly pri postupe na vyssi stupen! Nemate tam ziadny priestor pre seba. Nechapem, ze to nevedia inak zariadit! Brasko, pisala si, ze je super, ti nevie ako chalan poradit, ako na spoluziakov?

zuzic

saska a este nieco som sa ta chcela spytat. ked hovoris ze make up na cervenanie nezabera tak co vlastne zabera???:(

preco

Alex, no same pravdy. Ano, cim je clovek starsi, tam je tazsie ziskavat nove kamaratstva. Bojim sa, ze to uz u mna tak ostane.