Ahojte:) Ten link Premeny je zaujimavy, preskumam! Pekne to volaju, ze caj o piatej, celkom vtipne :D
Jajka, jasne, je to komplikovane, kazdy ma osobnu filozofiu, citenie, co preferuje etc. Inak, je pravda, ze SF sa zhorsuje samotou, to ano, resp. izolaciou, je to zvlastne, ale je to tak. Izolacia u niektorych ludi aj bez SF vyvolava pocit odlucenia od reality, ale ktovie zas, to moze byt vselicim, co v nich kdesi drieme. Stari ludia zial poniektori skutocne trpia paranoidnou poruchou, paranoje a halucinacie - to nie je iba tak, predokladam, ze to uz je skor priznak chorobneho procesu. Aspon co sme mali psychiatriu...co to sme o tom nastudovali a videli aj ludi s poruchami. Hm, pri samote alebo izolacii dochadza skor k iluziam, cize skreslenemu vnimaniu: napr. clovek ma pocit, ze pocuje nieco ine, nez povodny zvuk znamena: napr. bucha okno a on sa strhne, ze niekto mu bucha na dvere. Ach jo, ale je to zlozite a ja nemam v hlave encyklopediu, musela by som sa zavrtat do nejakej knihy a nastudovat si aby som davala za vsetky info ruku do ohna, ja proste nie som akademicky typ a nic si v zasade nepamatam :D