Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

preco : no a? videla si temu - som pekna? ?ludia su vselijaki, a ti co radi ohovaraju, ti ohovaraju kazdeho, na kazdom si nieco najdu. som cudna, a no a co...krasne 90te roky.

jajka001_

ze nechces nikoho otravovat. a teraz si predstav, ze ten druhy je na tom tak isto. lebo sf nie je vidno. ze ta nechce otravovat lebo si mysli ze sa ti zda cudny. co teraz? treba sa naucit aj trosku otravovat ludi a nie vzdy cakat kym sa ten druhy ozve. lebo ak je na tom tak isto, nemusi sa ozvat...

preco

alex, aj to co ty pises. presne toho sa bojim, byt sama sebou. pre tie iste dovody, ze budem sama.
No ja som uz pisala, ze som asi samotar. Hoci neviem isto. Lebo mam par zazitkov, ze som mala dobry pocit aj v spolocnosti niektorych ludi, a potom mi chybali, ked us neboli so mnou.
keby som mohla, urcite by som si vyberala medzi ludmi. ako pisete, aj mne nie je kazdy sympaticky. Ale ked mi niekto sympaticky je, bojim sa to ukazat, lebo ho automaticky povazujem za nieco viac ako ja, a myslim, ze niekto taky by nemal o mna cudacku zaujem.
takze ostavam potom sama.

preco

jajka, keby som tak vydrzala drzat sa tych navodov. ked ono to vsetko je tak, ako pises, len to rozbehnut, vydrzat a este raz vydrzat, a potom este velakrat vydrzat.

jajka001_

presne tieto pocity mam aj ja. napriek tomu, uvedomte si, su to len pocity. pri spatnej vazbe od ludi vidim, ze su to len moje predstavy.
navyse, vzdy su ludia, ktorym sa pacit nebudem. s tym som zmierena, pretoze mne sa tiez niektori ludia nepacia.
je velmi dôlezite byt sam sebou,pretoze len tak najdes sebaistotu a pokoj v dusi :)
ked si sebaisty,vyzarujes pokoj, z tvojho spravania je vidno, ze vies o co ti ide - to je magnet na ludi, ludia vyhladavaju ludi s pozitivnou energiou, pretoze vsetci hladaju ten recept na stastie a chcu byt s ludmi, ktori su vyrovnani, spokojni, s ktorymi sa citia fajn.
majte sa radi so svojimi chybami. ak akceptujete svoje vlastne chyby, budete schopni akceptovat aj chyby ostatnych, a budete ich tiez mat radi aj napriek ich chybam.

preco

a este nieco. Minuly tyzden bol u nas v kancelarii na navsteve jeden clovek (nie je podstatne kto), a ja som prave sedela na mieste, kde mi slnko svietilo do tvare a o stal mne proti svetlu, cize som nevidela jeho mimiku, oci, sposob, akym sa na mna pozera, a velmi mi to pomohlo. Lahsie sa mi komunikovalo, ked som ho dobre nevidela. V jeho reci bolo vsetko fajn. Mne vadia pohlady ludi.

jajka001_

spravna cesta - pytat sa, hladat, skumat, analyzovat situacie, nachadzat nove riesenia....neprestavat, nevzdavat
vravis ze si si presadila svoje az ked si bola zufala. ono to vacsinou tak byva, spociatku, ze vydrzis kym sa to da a potom vybuchnes, pride to...nauc sa presadzovat si svoje v kazdodennom zivote, vzdy mas moznost vyberu, ak zlyhas a povolis, ustupis, netrap sa myslienkami ze ti to nevyslo, ale hladaj pricinu, preco sa tak stalo, a skus to napravit, aby to nabuduce vyslo.mysli dopredu. prichystaj sa na situaciu, ktora ma nastat, a priprav si podmienky tak aby ti to vyslo. niekedy je lepsie riesenie ustupit ale musis byt ty vnutorne rozhodnuta ze je to tak spravne, a nie ustupit len preto, ze to niekto iny chce. potom mas pocit zlyhania. ver tomu, ze to zvladnes, mas tu silu v sebe.

preco

No ja sa pravdepodobne bojim neprijemneho pocitu. Tento pocit ma vie uplne znechutit, zneprijemnit zivot, vytvara nevolu ist dalej a snazit sa. Je to pocit, ze som vsetkym nesympaticka a navyse cudna. Ze ma nik nemoze mat rad. Nie je to strach, ze vyzeram hlupa, nevzdelana, nepekna.... Takych je vela, ale napriek tomu su mi mnohi aj tak sympaticki. A vedela by som ich mat aj tak rada.
Radsej sa kontaktom vyhnem, aba som nemusela prezivat ten pocit. Ma velku moc.