Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

bez sebavedomia?
mas prilis vysoke mienenie o ludoch. neber tie reci vazne. ludia ktori ohovaraju maju sami nizke sebavedomie tak si to takto kompenzuju. co je na tebe take strasne? zabila si niekoho?:)

preco

Tak podme trochu k tomu ohovaraniu, lebo pre mna je az nenormalne tazke to ignorovat. Fungovat, aby mi to nevadilo. aby som tych ohovarajucich brala na lahku vahu a netrapila sa tym. Alebo sa mi to nepodari, kym nenadobudnem vacsie sebavedomie? nemate nejaky recept, ako to zvladnut aj bez sebavedomia?

jajka001_

v usmievani som sa trafila, pretoze toto tiez sama velmi dobre poznam :))
ked sa usmejes na cloveka, je to ako ked povies, vitaj, vstup
ked sa neusmievas, si uzavreta

hej myslim ze ohovara sa vsade. treba si vyberat ludi s ktorymi sa bavis

preco

Jajka, v usmievani si trafila. Dokonca par ludi, co ma pozna mi povedalo, ze by som sa mala viac usmievat. Vplyva to na ludi, ako sa clovek tvari. aj na mna vplyva tvar ludi.

preco

Vyrastali ste v skole v kolektivoch, kde sa velmi ohovaralo? Lebo ja ano. Ja som dokonca roky mala kamaratku, ktora vedela velmi ofrflat a kritizovat. vyzor, oblecenie, vsetko. ktovie, ci ma to neovplyvnilo. a teraz si myslim, ze je kazdy velky kritik, ak nesplnam jeho predstvy.

jajka001_

vies preco maju chalani na rozdiel od dievcat toĺko kamošov? lebo neriesia kto je aky, co ma oblecene, atd. jedine co je podstatne je schopnost zapadnut, byt kamos, dodrziavat tie zasady hmm slusneho chovania medzi ludmi, neurazat, neurazat sa, nerobit konflikty, nevyuzivat ludi. chalani sa neprestanu kamosit kvoli tomu ze ten druhy sa divne oblieka.

preco

Ked ti ludia s SF vyzeraju taki nepristupni (ved som sa videla v zrkadle), ze clovek ma pocit, ze naozaj nechcu byt otravovani. Ja tak urcite vyzeram