Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

podla toho ake stare deti, a co ich bavi, vyber je velky
mna napriklad bavili stare povesti, grecke, rimske, slovenske
je v tom vela mudrosti aj historie

Preco

Ani ja som to este nedocitala. Mam toho moc rozcitaneho. Ozaj neviete poradit aj nejake detske knihy, ktore by vzbudili u deti dobru naladu a pozitivne myslenie? nejake rozpravky zaujimave, lebo tam sa tiez skryva vela mudrosti, ked sa nad tym clovek zamysli

jajka001_

uz som tu spominala, ze s babami mi to velmi nejde. myslela som ze je to cisto moja chyba, ale ako som zistila aj vdaka tomuto foru, je to v zenach. tym ze si stale potrebuju konkurovat, dokazovat ktora je lepsia, co nerobia ani kvoli chlapom ako tvrdia ale kvoli sebe.
jedina baba, ktorej verim, je moja sestra.

a tie priatelstva co sa mi zdali take silne a uprimne na strednej - to boli baby co sa ohovarali hned ako sa za jednou z nich zavreli dvere. nemala som chut sa s nimi bavit lebo som im neverila.

moja naj kamoska ma strasne podrazila v puberte - ona bola krava a ja som bola divna - je to za mnou, ale neviem ci si nejaku naj kamosku este najdem. teraz uz aj ked stretnem nejaku, co sa mi pozdava, neviem sa k nej naozaj priblizit a verit jej. mozno ked budem starsia :) lepsie sa citim s chalanmi.

AlexFizz

Zeny s vlkmi milujem :) Ale este som to nedocitala cele. To je proste pecka, hlavne ta basnicka vzadu celkom, o vlkovi, co ho oslobodi ta dievcina. To je kraaasa!

preco

Ano, aj mne knizky pomahaju. Ale pravda, treba si to viac krat precitat, ak to chce mat clovek natrvalo v hlave a zacat sa tak aj spravat. Hlavne, ked to ide tak tazko

preco

Tak to je dalsia spolocna crta, fixacia na jednu osobu. Aj ja to mam. Nie je to prijemne, mat taku velmi blizku osobu? Akurat, ze clovek nevie, ci je to tak citene aj z druhej strany. aj v tomto mam sklamania.

AlexFizz

Veru, a ku knizkam sa mozno vracat, mozno s nimi pracovat. To je fajn, niektore veci z nich clovek pochopi mozno neskor, ale vzdy je knizka poruke. A je velmi osozne dovzdedat sa o tom, co cloveka trapi, z knih, a z viacerych najlepsie. Aby si clovek vybral a naucil sa a tak zvolil postoj, ktory mu vyhovuje, s ktorym vie pracovat dalej.