Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

chcem len podotknut ze knizky pomahaju. ked si opakovane citas tie dobre rady, tak si ich zafixujes a pomaly ich vclenujes do zivota. opakovanie je matka mudrosti, ked ti niekto nieco povie, pochopis to ale nemusis si to aj zapamatat.

AlexFizz

Tuto ma kamoska, celkom si ju pochvalovala:

www.martinus.sk

A tato je mimo SF aj sebavedomia, ale je to uzasna kniha pre zeny:

www.martinus.sk

Inspirativna, duchovna, krasna kniha.

AlexFizz

www.martinus.sk

www.martinus.sk

AlexFizz

www.martinus.sk

www.martinus.sk

AlexFizz

www.martinus.sk

www.martinus.sk

AlexFizz

Toto je celkom fajn knizka, taka s cviceniami a konkretnymi radami. Nie priamo k SF, ale celkovo k sebavedomiu:

www.martinus.sk

Taky prijemny, farebny paperback.

AlexFizz

Jajka, ja som bola uplne taka ista! Fixovana na ,,najlepsiu kamosku". Zvlastne je, ze dnes to uz tak nemam, ale chyba mi taky intenzivny vztah s kamoskou, mozno preto, ze nemam frajera teraz a mne sa pacili take tie kamaratstva, blizke skutocne. Asi ze som bola na komornu spolocnost. Hm. Ale fakt je, ze clovek si musi drzat okruztek, nie iba na jedneho sa fixovat. To je potom uplne v moci niekoho ineho a to je koniec!

jajka001_

ked som sa zacala uvedomovat, svoje problemy a tak, tak som si vsimla ze strasne lipnem vzdy na jednom cloveku, v skole jedna kamoska, vonku jedna kamoska, na strednej tiez len jedna. aj ine ale tie som akoby ignorovala lebo som si najlepsie rozumela s tou jednou, a ostatni pre mna neboli podstatni. takisto ked som si nasla priatela, existoval pre mna len on. ono je to dost velka zataz pre toho druheho, a ja som si to vobec neuvedomovala. nevyhladavala som inych ludi, stacil mi ten jeden. a to nebolo spravne.

AlexFizz

Preco, mne povedala polka sveta, ze som cudna, este aj v USA, ze ,,you are weird" (si divna). Uz sa na tom dokazem bavit a brat to s nadhladom. Iste by to zabolelo od niekoho, na kom by mi zalezalo, alebo kto by mi tak chcel ublizit. Ale inak som sa s tym nejak vyrovnala a v pohode uz aj s takym komentarom. Opat, ked toto niekto vyhlasi, je to dokaz, ze ma zjavne nechape alebo vobec, nerozumie ludom, ako som ja.
Pamatam si na jeden zazitok zo zaciatku puberty, mala som vtedy kamosku najlepsiu, na ktorej som lipla (ona na mne - ako sa ukazalo - nie). Raz sme v kolektive robili test, mali sme nakreslit zviera a popisat ho 3 slovami. Nakreslila som zirafu a ze: dlha, divna, skvrnita. Bol to jeden z takych akoze-psycho-testikov, co sa robia pre zabavu a tato polozka mala znamenat, aky robim dojem na okolie. Moja ,,kamoska" mi vtedy vpalila do tvare: ,,Inak Sasi, ja si myslim, ze je to uplne pravda!" Tak uz v ranej puberte som na tom bola dobre :D Ked mi ,,kamoska" jasne dala najavo, ze som ,,dlha, divna, skvrnita" a vsetci si to o mne myslia! Mimochodom, moj brat sa zvykol za mna - z neznamych pricin, asi aby som ho nezosadila z tronu prvorodeneho - hanbit a nechcel ma brat k nasej babke. No co dodat...V zasade skusenost c. 1: obvykle ludia, co inych volaju, ze ,,divny, divna" su dost jednoduchi trulinovia, s ktorymi kvalitny rozhovor nehrozi. Najma ak maju take komentare na normalnych ludi...