Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

pipi je super,aj alica, moje oblubene knizky, myslim ze pre individualitu v rozvoji deti su skvele
anna - mali sme doma celu seriu, som to hltala ked som mala 10 - 12

preco

Je zaujimave to citat, predstavujem si moje dievcata. Aj u nas je to tak, ze ta mladsia starsiu obdivuje. Niekedy jej lezie na nervy a vie ju nahnevat. Ale tu mladsiu to potom trapi, a je uplne prestastna, ked ma ta starsia dobru naladu a sprava sa k nej milo, hra sa s nou, ponukne jej nieco. ta mladsia by pre starsiu urobila asi cokolvek, aby ju potesila. ja takyto vztah nepoznam. My s bratom sme si nikdy neboli taki blizky. Doteraz nie sme. On ma vela priatelov, svoju rodinu.

jajka001_

ci su budu rozumiet, to moze byt a nemusi, zavisi od ich povah ale aj od teba, ako ich budes viest. rovnake pravidla pre obe, ziadne uprednostnovanie, to som si vsimla ze vyvolava hodne hadok a zavisti medzi detmi.

AlexFizz

Tak baby, moja kamoska najlepsia z detstva, detto, zrazu bola popularna, mala kopec znamych a na mna ,,pozabudla". A tiez, ja som bola divna...Hej, baby a zeny su vselijake, ale vekom sa to u istych typov meni a niektore nie su take vobec. Fakt ale je, ze funguje akasi konkurenica.

Hm, rozpravky pre deti..ja som mala strasne rada Deti z Bullerbynu od Astrid Lingrenovej, napisala aj Pipi Dlhu Pancuchu. Alicu v Krajine zazrakov som citala az ako dospela, uzasna kniha! Hmm, mne sa pacili o zvieratkach knihy, potom...taka zvlastna kniha, ze Hodina modrych slonov od Ota Hofmana, neskor som citala rada Annu zo Zeleneho domu (podla mna pre dievcata super, Anna je taka inspirativna postava), vselico. Zavisi od toho, aku atmosferu maju radi deti v kizkach. A Opice z nasej police boli zabavne! Dasenka dalej, od Capka boli dobre detske knihy.

jajka001_

svokra? mas problem jej nechat deti? ja tiez. ale aj mame. svokre preto, ze jej neverim. mame preto lebo ju nechcem moc otravovat.

jajka001_

sestra je starsia, bola trochu ako moja mama. ale vzdy som ju obdivovala, mala rada, ona mi vzdy pomohla, mohla som jej verit. je to fajn dievca, mame toho vela spolocneho...co dodat:) vyrastali sme v rovnakej rodine, podobame sa na seba, mame rovnake hodnoty, podobny styl myslenia. doplna moj zivot, neviem si predstavit aky by bol zivot bez nej. myslim ze si ani neuvedomovala, aka je pre mna dôlezita. asi som bola pre nu ta mladsia otravna sestra, o ktoru sa musela starat :)

preco

aj ja som nafixovana na moje deti. Mne to muz casto vycital aj so svokrou. Ze to prehanam, tu citovu zavislost. Asi mali pravdu. Neviem.

preco

Jajka, najlepsiu kamosku mas sestru? Aky vztah ste mali v detstve? Ja mam dcery, tak ma to zaujima, lebo dufam, ze aspon oni si budu rozumiet.
ja som to mala podobne s kamaratstvami. na zakladnej jedna super najlepsia, ale presne, ja som bola divna a ona zacala zrazu mat veeela znamich, kamosiek. Stale som si myslela, vlatne mozno doteraz v hlbke, ze sa jej nemozno cudovat, ze som sa jej zdala divna.
No a teraz tiez nikomu potencionalnemu vopred neverim dostatocne. Ale ani s chlapmi sa neviem skamaratit.