Velka nadvaha- ZMENME TO!- hladam partacky

v

zuzic:pecivo si daj max raz denne aj to najlepsie na ranajky alebo desiatu..najlepsie celozrnne alebo tmavy chlieb,ale obcas ta ani biely nezabije,len si k tomu pridaj vela zeleninky a nenatieraj si ho hrubou vrstvou masla:)

na ranajky skus pripadne ten jogurt s ovsakmi,alebo cerealie,ale nie nesquik alebo podobne somariny,skor take s ovocim

na desiatu je najlepsie ovocie alebo zeleninky,no mozes si dat aj jogurt a 2x tyzdenne musli tycinku

obed je asi komplikovanejsi asi sa stravujes doma alebo v jedalni,ale ak mozes snaz sa vyberat si vzdy tu zdravsiu variantu...napr maso so zeleninkou a malou prilohou alebo viac prilohy so zeleninkou a bez masa..vyhybaj sa hlavne mastnemu a vyprazanemu..cestoviny-radsej bezvajecne,mucne jedla naozaj iba zriedkavo a papaj aj lahke polievocky napr. zeleninovu-tie ta zasytia

olovrant-ovocie obsahuje vela cukru cize poobede je lepsie ho vynechat..zeleniny,tvaroh s kuskom jogurtu alebo mediku ak uz nevies odolat sladkemu(tvaroh mozes konzumovat aj samotny ak ti bude chutit,ale mne je z toho zle:))

vecera-bielkovinove jedla,zelenina,dusena rybka atd. len nie pecivo...

pokial ide o chut na sladke ak naozaj nevies vydrzat bez sladkosti daj si kusok cokolady na desiatu..cim viac percent kakaa tym lepsia,ziadne tycinky mars,deli a podobne

dufam,ze som ti aspon kusok pomohla,ale cele stravovanie sa neda zhrnut do par riadkov odporucam ti nieco si precitat najlepsie od bukovskeho alebo spominany blog mira veseleho

lulul999

Ahojte, ja spravne zasady poznam, ale tuto stravu mam odskusanu a navyse potrebujem za 4 tyzdne zhodit co najviac kvoli istej veci, tak ma neodsudzujte. Ja sa dokazem zatat a vydrzat, uz som raz fantasticky schudla, ale potom som sa na seba vykaslala a prejedala som sa sladkym, preto som to nabrala naspat. Keby sa mi vtedy chcelo, tak sa troska ovladam a nebola by som tak, kde som teraz. Takze dnes som jedla toto (a prosim nekamenujte ma za to, prijala by som skor podporu v tom to vydrzat):
ranajky: velka hruska
desiata: stredne jablko
obed: velka mrkva
olovrant: 1/3 celozrnneho rozka a hruska
vecera: chystam sa na velky kalerab

zuzic

cez tyzden tan sport asi tazko ale cez vikendy sa cca. 2 hodiny korculujem. strava:
ranajky: vacsinou obycajny maslovy chleba
desiata:tiez nejaky chlebik ale tu je mozno chyba lebo vacsinou to do seba doslovy nadzgam-ina moznost nie je
obed:vsetko co sa vzdy jedavalo:aj maso/no nie casto/ aj cestoviny, aj muucne jedla...jednoducho decko
olovrant: ovocie, no nikdy neodolam sladkemu:D
vecera: chlebik so syrom, zeleninou...
a na noc si vacsinou este dam jabko
ale vies uz raz som chudla a pribrala som 2 kila.ked som prestala uz som nepriberala..tak som taka opatrna

v

zuzic:urcite by si si vedela najst na sport aspon 30 min 3x do tyzdna alebo cez vikendy aj hodinku..co sa tyka stravy tak sa skus dohodnut s mamou,ze bude varit zdravsie jedla,nauc sa robit si salatiky,ktore mozes jest na veceru,na ranajky si daj cerealie,jogurt, na desiatu si vezmi do skoly ovocie alebo cerealnu zemlu so zeleninkou..nepoznam presne tvoju skladbu stravy,cize je tazke takto ti radit,ale niekedy staci mala zmena a prinesie velky efekt:)

zuzic

budem mat 15r. meriam 162cmm a 64kg. naozaj by som potrebovala schudnut len neviem ako.na sport kvoli uceniu cas nemam mozno raz za tyzden a strava...musim zjest co mama navari:D mate nejaku radu?

majuska_

lulu, ta strava nie je normalna, ktoru mas. fakt priberies naspat. a pri tvojej, rovnako ako aj pri svojej (majka_ :o) - musela som iny nick napisat) vahe by som to neriskovala. chybaju ti tam tuky, dostatok cukrov ktore potrebujes, bielkoviny... mozno tuky prijimat nechces a cukry to iste, ale bez nich to proste nejde. ved len pri 90-dnovej diete je na kazdy 3. den povinnost zjest kusok horkej cokolady (sestra mi vysvetlila, aby mi pankreas fungoval). takze na tvojom mieste, ak nechces nejakeho odbornika, tak by som ti odporucala prestudovat si napr. -odkaz odstránený- (ak sa nemylim, je to o Mirovi Veselemu) - fakt dobra stranka. ale tu zeleninu prestan stale jest. samozrejme potrebujes ju, ale to nie je zdravy jedalny listok...

v

lulu takouto stravou si zarucis jedine kvalitny jojo efekt..ak chces schudnut zmen svoj zivotny styl,precitaj si nieco o vyzive a zacni cvicit..taketo hlupe obmedzovanie sa ti mozno pomoze schudnut 10 kil,ale garantujem ti,ze priberies minimalne 20 spat..na zdrave schudnutie 10 kil pri tvojej vahe je potrebnych minimalne 8-10 tyzdnov