Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Parazity?

arman

fidorka - tak som pozrel tu knihu, co tam specialne pise o Lambliach, v podstate tam toho vela nieje, iba opis priznakov a prirodne recepty:

"Do pul litru vody pridejte dve cesnekove hlavicky a nechte pet dni odstat. Uziva se jedna polevkova lzice na lacny zaludek, ktera se zajida jednou polevkovou lzici medu. Lecba trva mesic."

"Dobre promijte padesat gramu brezovych listu, polozte je do smaltovaneho kastrolu, dobre stlacte a prikryjte talirckem, aby byly namackane. Pak kastrol zavrete poklickou a na noc omotejte tkaninou. Rano procedte a dejte do lednice. Pijte tretinu sklenice pul hodiny pred jidlem"

parazitik

ano, to viem, ze nebezpecna je len cysta pasomnice (ono, je ich aj vela druhov, nie len ta znama velika), lebo ta pri skapati ma prilis jedovate toxiny, ci v oku alebo mozgu. mozno preto je lepsie sa predcistit tymi bylinkami, ze keby aj, tak telo bude potom bojovat len s tymi a lepsie si s nimi poradi, ktovie. telo ich vylucit dokaze, len dlhsie mu to trva a mozu zatial poskodit prislusne miesto.(pri tych mozgovych cystach napr. pri velkom pocte mozu sposobit masivny opuch mozgu)

ta diagnostika, to tiez mi je zname, aj u veterinara sa berie mnoho vzoriek, len u humannych lekarov trapna jedna mala. a ma sa to opakovat viackrat za den, lebo maju svoje fazy a cykly a blabla, scifi tuna

arman

pozri si video o parazitoch, co tu bol odkaz, na stranke vedatechnika.sk, tam to spomina, ze raz robila 12x vysetrenie stolice, kym nasla konecne vajicka.
to tu na to seru, zoberu jednu vzorku, par krat sa na to pozru a nic nenajdu, hotovo - ziadne parazity. Asi tak na slovensku. :-)

A sukromne labaky budu na tom lepsie, lenze tam si najprv pozri cenniky. :-)

inak co sa tyka toho oka, tak Blahova hovorila, ze sa to tyka iba cysty pasomnice, v ktorej su scolexi, taketo nieco
www.ijri.org

s ostatnymi vecami si telo poradi a vyluci to aj z oka, ale pri tom scolexe sa tam vylucuju nejake latky a tie z tade nevie dostat prec.
Ale ktovie, aj keby tam skapal cerv, tak asi nic moc... ale to by si si azda vsimla, keby sa vnutri oka hybal cerv, to by si uz na to oko nemohla normalne vidiet.

arman

Niesu, ja som za kombinaciu oboch.
Len treba zvolit spravny postup.
Napriklad sa mi zda vhodne, ked su creva plne tych byliniek, kym ich mlatia antihelmetika, tym padom sa nemozu volne presuvat po crevach hole dole, lebo stolica je plna antiparazitalnych byliniek.

rozhodne som aj za palinu, aj za klinceky, aj oresak americky.

parazitik

samsa, lieky si musis zohnat na vlastnu past, zo zahranicia, tu ti ich nikto nepredpise. jedine keby si mala pozitivny nalez co sa ale u tejto storokov za opicami diagnostiky nedockas, ja som mala tiez negativnu vzorku a pritom pri liecbe parazity odchadzaju, takze asi tak. alebo este u veterinara skor pochodis, len mu treba tvrdit ze to potrebujes pre svojho psa/macku/rybicky/kona :p poradim ti, prejdi si ceske forum u pramene

toho v ococh som sa dost bala aj ja. ale neznamena to nevyhnutne parazity, mozu to byt aj tzv. bielkovinove zvysky, aj RNG tu kdesi dake kvapky radil ci nieco take. no a ked som si presla rozne fora,tak som nenarazila ani na jedneho cloveka, ktoremu by lieky poskodili oci, takze sa podla mna netreba toho bat. to asi sa myslia stavy ked mas normalne parazita v oku, ze je treba opatrnost, ako napr. ta riecna slepota, co maju nitkovce v oku, to som aj v Monsters inside me dokumente videla o takom belochovi. to iste s tymi mozgovymi cystami, ked ich ma clovek ozaj hojne a vtedy by to mohlo byt nebezpecne, tak uz nefunguje normalne, cize by sa uz davno dostal k lekarom a ti mu to odhalili...

samsa

hm, takze bylinky su asi out...

vycistit creva myslis nejaky poriadny flush alebo nieco ine?

a inak kam chodite lekarovi? kto vam to predpise? na moju obvodacku sa spolahnut asi nemozem - v najlepsom pripade dostanem vermox :DD

jedina jedna vec co ma odradza od liekov /za predpokladu, ze sa k nim nejako dostanem/, je nebezpecenstvo na oci. ja mam take tie oblaciky-floaters v ociach, neviem co to je, zrak mam inak v poriadku.

co parazity a autoimunitne ochorenie /stitna zlaza/?

arman

Z knihy Malachova:

"Skutocnych vysledku dosahnete jen tehdy, pokud sa budou lecit vsichni clenove rodiny soubezne. Chlamydie se siri polibky, plisne pri dotecich a podavani rukou a vajicka hlistu pri hlazeni psu a kocek. Zvirata je rovnez nutne lecit, jinak se nakaza bude stale vracet. Doktorka Clark dale doporucuje, aby osoby s tezkou chronickou nemoci nechovaly domaci zvirata, a pokud nejake maji, aby je daly docasne jinam, dokud clenove rodiny neukonci lecbu."

...takze asi tak

arman

Prvokov sa fakt ze poriadne tazko zbavuje.
Akurat citam Jak se zbavit parazitu od Malachova, a kapitola o prvokoch je dost husta.
Najhorsie je, ze za taku dlhu dobu ti uplne rozozeru vnutornosti a zazeru sa tam vsade mozne. Kedze su to prvoky, vytvaraju urcite aj ameby a cysty.
Ok, tak najprv sa uisti, ze ta niekto v okoli neinfikuje stale dokola (co manzel/partner?). Vela ludi roznasa prvoky bez priznakov - to su ti asymptomaticki nosici cyst uvedeny na letaku Entizole. Su to vlastne velmi nebezpecni ludia. :-) Nebezpecni rozosievaci.
Potom uz len clovek s oslabenou imunitou, crevami (ty) a lepi sa to na teba.

Takze, nielen vycistit ALE zlepsit imunutu. Podla mna to mas tak, ze nieci otvara tym prvokom cestu do tvojho organizmu.
Ako si na tom s kremikom? Ten Malachov uvadza ako velmi dolezity mineral, ktory telo pouziva na boj s prvokmi, a ked sa vycerpa, je zle.
Ani ti nebudem hovorit, ako dopadlo moje vystrenie kremika... take deficity ma malokto. A vereze som si isty, ze aj u mna boli prvoky zazrate v creve od malicka, mal som vsetky priznaky.

Prvoky, kandida a paraziti su zacarovani kruh. Si si ista, ze nemas mrle, pasomnice, skrkavky? Tie ich velmi radi roznasaju. Parazit zije v parazitovi, to je bezne. Na prvokoch zase parazituje toxoplazma alebo chlamydie... to je dovod toho nekonecneho zastupu vacsne bojujucich ludi s chlamydiami... jednoducho dokola sa ich snazia vyhladit, ale oni prezivaju vnutri provokov a stale sa dostavaju naspat do organizmu.

Ja by som sa na tvojom mieste vycistil od velkych parazitov, a potom riesil prvoky. Najprv Entizol, a potom hned MMS.
A hlavne si daj doporiadku creva.
Remineralizuj telo, doplnaj velke davky vitaminu C. Casty je tu deficit jodu, selenu, horciku - to ma v podstate kazdy. To rozladuje stitnu zlazu a dolezity parovy organ - nadoblicky, ktore zaroven odrovnava stres. Ty mozes mat aj malo kremiku, ked mas problem s prvokmi.
Takisto mozes mat narusenu tvorbu HCL,kvoli comu sa ti nevytvaraju chloridy v zaludku, a tym padom sa ti nevstrebavaju mineraly. Toto vsetko musis zobrat v uvahu pri regeneracii traviacej sustavy, pretoze kym nebudes mat creva v poriadku a silne, prvoky sa ti tam proste nastahuju pri prvej prilezitosti.

fidorka 2

Arman - prosím Ťa pekne, poraď mi ako sa ich zbaviť, ja trpím na lamblie (giardia intestinalis) už viac rokov a veľmi tým trpím.
Toto som odpovedala Bibe:
leba - na giardiu intestinalis som aj ja najprv brala entizol, ten bol však neúčinný, potom mi parazitológ predpísal avrazol + antibiotikum, čo už zabralo, cítila som sa dobre ale asi len tak 2-3 mesiace, a opäť sa to začalo od začiatku, opäť vyšetrenie hadicou (odber duodenálnej šťavy) výsledky pozitívne, zasa lieky... a takto to trvalo celé roky. Problém bol ten, že parazitológ mi povedal, že sa to nedá vyliečiť, nakoľko tam vždy zostane zopár vajíčok a tie sa rýchlo rozmnožia, a preto treba preliečovanie pravidelne opakovať. Horšie je že avrazol sa už nevyrába a som nútená zabezpečovať si lieky zo zahraničia. Trpím na to už od 20 rokov, a už sa toho asi nezbavím.