Virus HPV - neistota,hrozny pocit

Príspevok v téme: Virus HPV - neistota,hrozny pocit
kassen

Ahojte, neviete mi niekto poradit o viruse hpv? dnes mi lekar povedal vysledky citologie a skoro ma porazilo..neviete niekto po akej dobe sa ten virus prejavuje?neviem ci to mam od sucasneho partnera alebo od predchadzajuceho..je pisane, ze sa to prenasa pohlavnym stykom..skoro tri roky mam toho isteho partnera, tak neviem kde sa stala chyba..prosim nejake rady..dikes

cuci

... myslelasom, ze, ved ked to z krcka odstania-obrezu a tak, tak kde sa ten hpv virus schova, niekde ostava a napada ine casti tela, ci prepukne znova alebo ako to je

ôôô

tina, precitaj si nizsie pod tebou - od lek. . V súčasnosti sa pracuje aj na vývoji tzv. liečebnej vakcíny pre tých, ktorí sú už HPV pozitívni na rizikové podtypy HPV, ale ešte nemajú onkologické ochorenie, avšak takéto typy vakcín zatiaľ nie sú k dispozícií.

cuci

znamena to, ze ked som uz hpv raz mala, uz sa ho nikdy nezbavim a ostava mi navzdy v tele? kto mi vie na to odúpovedat prosiiiiiiiiiim

aljoska

Popýtaj sa v téme "gyn.vyš.čo by ste chceli vediet". Potvrdené to nemám,to je moj názor.Vychádzam z toho že očkovanie má proti niečomu chránit,vytvorit protilátky.Ale radšej sa ešte porad s lekárom.

tina

Naozaj je ockovanie zbytocne?mne gynekolog povedal,ze sa mam dat aj tak zaockovat.Tak teraz fakt neviem.Mate to od niekadial potvrdene ze to uz fakt nepomoze?

aljoska

Ak už máš HPV pozitívne očkovanie je zbytočné.Význam má iba pre tie,ktoré vírus nemajú,očkovanie slúži na to,aby sa vytvorili protilátky a tie ochránili pred vírusom.Teba vlastne už nemožu ochránit a očkovanie ho nevyničí.

tina

zistili mi,ze mam HPV pozitivne.Mam 25 rokov,a v oktobry 26.Neviete niekdo ci sa to da este ockovat?Ked vakcina je len urcena do 26 rokov.

lek.

vysvetlenie k HPV kopirujem: kondylomata sú spôsobené na 90% podtypmi 6 a 11 HPV virusu. Tieto podtypy sami o sebe nespôsobujú rakovinu a to ani v oblasti krčka maternice. Z podtypov, ktoré rakovinu vyvolávajú ,sú to najmä sérotypy 16, 18, ale aj 33 a 45. Preto sú kondylomata rizikovým faktorom, lebo keď sa už vyskytujú, mohla nastať infekcia aj tými typmi, ktoré sposobujú premenu zdravých buniek na nádorové. HPV infekcia môže viesť k rakovine análneho kanála, infekcia môže postihovať aj dutinu ústnu, pažerák, spojivkový vak a môže sa preniesť aj manuálnym kontaktom. V súčasnosti sa pracuje aj na vývoji tzv. liečebnej vakcíny pre tých, ktorí sú už HPV pozitívni na rizikové podtypy HPV, ale ešte nemajú onkologické ochorenie, avšak takéto typy vakcín zatiaľ nie sú k dispozícií. Rutínne vyšetrovanie análnej oblasti sa zatiaľ nevykonáva, ale sú už určité odporúčania pre vysoko rizikové skupiny a podobne

question

hi everyone, could you please tell me if someone knows where in slovakia they treat HPV and which treatment ( freezing, laser or leep? ) and of course for how much? thanks a lot