Virus HPV - neistota,hrozny pocit

Príspevok v téme: Virus HPV - neistota,hrozny pocit
kassen

Ahojte, neviete mi niekto poradit o viruse hpv? dnes mi lekar povedal vysledky citologie a skoro ma porazilo..neviete niekto po akej dobe sa ten virus prejavuje?neviem ci to mam od sucasneho partnera alebo od predchadzajuceho..je pisane, ze sa to prenasa pohlavnym stykom..skoro tri roky mam toho isteho partnera, tak neviem kde sa stala chyba..prosim nejake rady..dikes

panika

to neviem,ale dnes som uz par ludom radila,aby dali otazku do temy,ktoru ma Doc: gyn.vyš. -co by ste chceli vediet (alebo tak nejak).On vie na gynekologicke otazky najlepsie odpovedat.ja viem len z kazdeho rožka troška-presne pátram,až keď sa to týka mna.

panika

na trhu je zatial vakcina pre zeny do 25 rokov.A ockovanie sa odporuca dievcatam azenam,ktore este nezacali sexualne zit(aby este neboli nakazene HPV).ked to uz mas pozitivne,neviem ci je to ockovanie este o niecom.Teda,toš moj nazor

tina

Ahojte,vcera mi doktor oznamil ze mam pozitivne to HPV.No cytologiu som mala na jednicku.Je to mozne?Strasne sa bojim,je to velka pravdepodobnost,ze budem mat rakovinu krcka maternice?Mam 25 rokov,nemam este ani deti.Vravel mi doktor,ze existuje nejaka vakcina na to,ze to stoji 3x5000.Ako to niekdo vidite?Neviem co mam robit.Ci sa mam zaockovat alebo co.Prosim poradte ak mate skusenosti s tym.Dakujem

mili

Ahoj J.
Ja nemám problém z bradavicami, nikdy som to nemala, tak môj problém bude spočívať v niečom inom.To už teraz nie je dôležite, lebo maternicu mám vonku. Dôležitosť dávam tomu, aby sa to preliečilo a hlavne , aby sa to dalo do poriadku. Mám dvoch synov stredoškolákov a ešte ma potrebujú. Ale aj tak Ti ďakujem za rady, dozvedela som sa zasa niečo nové. Pekny večer mili

j

Ahoj Mili,
ak Ti lekar ani nezistoval, ci mas stery pozitivne na HPV pravdepodobne Tvoj zdravotny stav nebude suvisiet s týmto ochorenim. HPV je bohužiaľ asi cestou sexualneho styku - hlavne sexulane prenosna choroba, ale nie je to na 100%. A len urcite typy HPV napriklad 16 a 18 sposobuju zmeny v bunkach na krcku maternice-(tam sa im najlepsie darí)ale inak je HPV "papillomavirus " bradavica. Je ich vela druhov, su rozneho tvaru atd. Väčšina z nich je neškodná. Sú ľudia, ktorí ju majú napr. na nohách , na tvári a tak podobne. Je veľa ľudí, ktorí tento vírus majú v sebe ale sú voči nemu imúnni. Ako keď chytíš chripkový vírus, ale ho tvoja vlastná imunita prekoná - vybuduje obranné látky a je to. Aj na genitáliach alebo vo vnutri pohlavných organov sa HPV nachádza, ale nemusí to byť HPV 16 a 18, ktoré napomáhajú k degeneráciu buniek na krčku maternice.
Dufam, ze som Ta nevystrašila .
J.

mili

Ahoj J.
Môj problém začal prevent. prehliadkov, kedy mi môj gyn. urobil ster z krčka maternice a vysledok bol pozit.Hneď mi urobili conizáciu a fraction.kyret a to všetko bolo odoslané na histologiu. Každé 3 mesiace mi robil gyn.ster na onkocytológiu. Ja som sa teoret. neliečila na ten HPV vírus, ani neviem či to bolo z toho. To je len moja úvaha, keďže vela o tom čítam , lebo sa ma to dotýka. Mne ten krčok dali hneď preč a v tom čase mi 3x opakovane robili ster na cytológiu a pravdupovediac sa všetky nezhodovali. Brala som iba lieky na podporu imunity, nič iné. Teraz to už ani nie je dôležité, lebo maternica je vonku, len mám strach, keďže ma poslali na tu radiologickú zabezpečovaciu liečbu .Celkom stačí, keď človek počuje slovo onkológia a tobôž keď tam má ísť. Ďakujem mili

j

Ahoj Mili,
HPV je podla stranky www.indonal.sk prenosna: sexualne, orálne, análne. Kedže aj o AIDS sa tvrdilo, ze je to choroba homosexualov a vidis sama ....tak sa tym netrap ako si to dostala Ty. Ide len o to, aby si nevedomky nenakazila niekoho iného.
Predtým ako si sa rozhodla pre vyoperovanie maternice si sa liecila len na HPV?, alebo si mala aj iný dôvod. Zaujímalo by ma čim si sa liečila.
Dakujem
J.

mili

Ahojte,asi je vela žien z rovnakým problémom.Mám ho aj ja, už 2roky s tým bojujem. Som po conizácií, pred mesiacom mi vybrali aj maternicu, to by nebol až taký problém, lebo mám 40 rokov a dvoch dospelých synov.Na zamyslenie je však to, že mám trvalý vzťah 20 ročný a všade čítam, že sa to prenáša pohlavnou cestou a je to vírusové ochorenie. V 20 r. manželstve som nemala iného partnera a verím, že ani manžel nie a predsa mám takýto problém. Momentálne ma čaká preventívna radiolog. liečba. Držím vám všetkým prsty a rada si prečítam rôzne skúsenosti iných...mili