Ahojte, neviete mi niekto poradit o viruse hpv? dnes mi lekar povedal vysledky citologie a skoro ma porazilo..neviete niekto po akej dobe sa ten virus prejavuje?neviem ci to mam od sucasneho partnera alebo od predchadzajuceho..je pisane, ze sa to prenasa pohlavnym stykom..skoro tri roky mam toho isteho partnera, tak neviem kde sa stala chyba..prosim nejake rady..dikes
Virus HPV - neistota,hrozny pocit
terik 22
histologia nie je zakrok. Je to ster z krcka maternice. Odobera sa ako prevencia
ahojte,chcem sa spytat,ci sa niektora z vas mala popri hpv virusu aj vytok,ktory zapachal rybacinou,nie je to vazne? som bola s tym aj u doktora a ten mi dal antibiotika,len sa chcem spytat ako to riesil vas gynekolog.dik...
Ahojte.Asi pred tyzdnom sme s priatelom zistili, ze ma na ochlpeni na intimnom mieste drobne bradavicky, ktore boli aj bolestive. Navstivila som svoju gynekologicku kvoli rocnej kontrole a ona mi povedala, ze to moze byt sposobene virusom HPV..bola som z toho prekvapena ked som si o nom vela citala.Zevraj sa prenasa pohlavnym stykom..S priatelom sme si verni, tak nechapem.Ako sa to da vlastne liecit?(tie bradavicky)Vysledky budem mat o 2 tyzdne, teraz mam z toho trosku strach.
Skoro pred 2 rokmi som aj ja mala bradavicky na int.mieste. Bola som u koznej, dala mi na to Betadine roztok, ktory mi pomohol..nevedala som cim to moze byt sposobene.Zacala som nim potierat aj priatelove bradavicky, zial mu to nezabraloa este sa mu aj rozsiruju.Poradte mi prosim,ak mate nejake skusenosti.Dakujem
ahojte,tiez mam blbe vysledky z cytologie a pozajtra idem na kontrolne vysetrenie,ak budu zase nedobre,pojdem na vysetrenie na hpv virus,v lete sa chystam do BG ale dostala som vyrovanie,ze ked budem mat pozitivne testy na hpv,do roka po navrate z takej dialky,budem v hrobe. povie mi niekto,ci uz pocul,take nieco? dakujem
Milá Kiki, až taká mladá niesom :), mám 28. Ja som si tiež zažila svoj strach z chorôb. Najprv zápal št.žľazy, potom hypo, neskôr strach z HIV, ktorý som si dala aj testovať, potom diagnostikovaná primárna sterilita. Keby som sa po tom všetkom neukludnila, asi by som umrela zo stresu. Nakoniec som sa naučila myslieť pozitívne, hypožľaza v norme, HIV testy negatívne, a ešte sa mi podarilo po 2 rokoch otehotnieť. Takže som ťa nechcela uraziť, len som tým chcela povedať, že ak máš umrieť, tak ťa môže zraziť aj auto a horšie je sa stresovať ako myslieť pozitívne. Pretože pri tom strese môžeš ľahko ochorieť, viem o čom hovorím. Ked máš nejaké pochyb., chod na vyšetrenie, sú to hrozné nervy ale stojí to zato.
STRELKO 25
co si tym xcela povedat...
moja mila, hovorila som o prevencii!
ak ti nieco bude-buuuuude uz pozde.takze pekne pracuj,si este mlada,na prevenciu mas cas,alebo nie?hm.
ako asi sa prejavuje napr. i taka rak.krcka maternice keby tu nebola vysokokvalitna prevencia? no nijak!!
si myslis, ze ja som tusila ze mam IIIb ??!
ani nahodou ma to nezaujimalo, ked som mala 20 a lekarka ma 2 mesiace nahanala vsade kde som vobec nebyvala a nasla ma nakoniec v praci a hned som i sla na operaciu. a to opakujem, stastie, ze tu je ta prevencia rozbehnuta a vpohode pristupna.
tot vsijo, co som k tomu chcela povedat.kto xce, poxopi
Ahojte.Tiez mam problem s hpv virusom,ibaze moj problem je hlavne v tom,ze typologicky je to 16.Cize vysokorizikovy stupen,ani to by mi nerobilo take starosti,kedze tento virus ma vela zien,ibaze uz je tomu vyse roka,co mam s tym problem a moj gynekolog mi stale robi iba cytologiu,ktora mi vzdy vychadza IIIA a nic stale so mnou nerobi.Len chodim raz za mesiac na cytologiu,ktora je stale rovnaka.Viacere tu pisali,ze pri IIIA ich poslal gynekolog na konizaciu.Mne to spomenul doktor,ze potom ked sa cytologia nebude zlepsovat,tak pojdem do nitry na odber vzorky tkaniva,a povedal aj to,ze je to horsie ako naposledy.A aj napriek tomu ma do tej nitry neposlal. Chcela by som radu,alebo mozno len utechu,ci to mam brat ako zanedbavanie doktorom,alebo ci sa len nahodou nechce unahlit.Uz viackrat mi spomenul,ze konizacia v mojom veku by nebola dobra kedze mam len 20rokov.Prosim odpiste...
Kiki, to sa tak bojiš aj toho, že maš rakovinu pľúc, hrtana, žalúdka, leukémiu, resp. dalšie choroby? ked ti niečo bude, chod na vyšetrenie. Keby som si mala dať vyšetrovať všetky choroby, v práci môžem dať rovno výpoved a hodiť sa na invalidný :) a nebudem chodiť von, aby ma nahodou niekto neprepadol alebo nezrazilo auto.