Virus HPV - neistota,hrozny pocit

Príspevok v téme: Virus HPV - neistota,hrozny pocit
kassen

Ahojte, neviete mi niekto poradit o viruse hpv? dnes mi lekar povedal vysledky citologie a skoro ma porazilo..neviete niekto po akej dobe sa ten virus prejavuje?neviem ci to mam od sucasneho partnera alebo od predchadzajuceho..je pisane, ze sa to prenasa pohlavnym stykom..skoro tri roky mam toho isteho partnera, tak neviem kde sa stala chyba..prosim nejake rady..dikes

sofi253

Rada by som sa opytala na HPV virus. lebo nasli mi ho asi pred 4 rokmi, chodila som kvoli tomu k specialnej gynekologicke, ktora mi to 2x zmrazovala a zevraj je to v poriadku, odvtedy som mala cytologiu 2. Teda naposledy minuly rok v aprili. Potom som presla k mojej gynekologicke, povedala, ze by som mala chodit na cytologiu kazdych 6 mesiacov, ale ked som tam bola v oktobri, tak mi povedala, ze jej to nepreplati poistovna a tak mi to neurobila. teraz sa tam chystam znovu, dufam, ze za ten rok sa tam nic nezmenilo... rada by som sa opytala, ci sa da nieco brat proti prevencii, alebo ake vysetrenia by som mala podstupit. Dakujem

RNG

Virusove problemy su dosledok nahustenia ludi a velkej migracie.
Kedysi to boli pre europanov len herpesy(osypky, shingles),dnes je to aj pasovy a genitalny herpes,Epstein Barr virus a spominany hpv, ktore postihuju vacsinu obyvatelstva.
Zrejme je na case, aby sme zacali intenzivnejsie pouzivat niektore prirodne antiviralne prostriedky
Prevencia prirodnymi neskodnymi prostriedkami je lepsia, nez liecenie chorob z virusov.

bran

bran
ja to nechcem zvalovat na chlapov,ale tak ako je aj v mojom pripade,stacilo sa mozno chranit prezervativom,ale a mozno by som ho nedostala,ale tak nic nie je zarucene,ale tak keby som sa nikam neponahlala a nechala si to pre mojho terajsieho priatela,ako aj ja som bola jeho prva,ziaden problem by nevznikol... ibaze keby keby...teraz sa treba pozerat na to,co s tym ked je to uz tu a myslim,ze len tie pravidelne prehliadky tvojej manzelky a zit dalej ako doteraz. pokial nema vysokorizikovy hpv a nerozsiruje sa tak by to malo byt v normale.Ja chodim kazde tri mesiace na kolkposkopiu a tym ma doktor sleduje. A co sa tyka muzov,ste len nositelmi,takze u vas by to az tak nemalo vadit a kedze uz mas manzelku,sirit sa to uz nebude dalej...

bran

danula
no ano, fer to urcite nieje. Ale nezda sa mi ani fer hadzat to na muza (myslim sposobom ze "ty za to mozes"). U muzov sa taketo testy takmer vobec nerobia. Urcite nie pravidelne ako u zien. Takze muz ani nema moc sancu zistit, ze nejaky virus ma. Ja som sa to dozvedel uplnou nahodou, vlastne len preto, lebo manzelke ho zistili. A s tym urologom to tiez nieje take ruzove. Ten moj je dost dobry odbornik ale ked som ziadal testy na HPV tak ani nevedel co ma robit. Nastastie je aj v phoode clovek tak zohnal kontakt na nejakeho dalsieho doktora, ktory tieto testy zrejme osobne vykonava. A bohuzial neviem aky typ mam (zrejme ten isty ako manzelka), iba mi povedali ze ho mam. Ale nic dalsie sa s tym nerobila. Iba manzelkina gynekologicka mi predpisala tie iste lieky ako manzelke. Preto sa mi zda zvlastne snazit sa riesit tento problem u zien, pricom u muzov to je daleko pozadu. Kazdy doktor, ktoremu som povedal ze ma testovali sa mi cudoval. Ze o tom este nepocul aby sa to u muzov zistovalo.

danula

koudy
no povies mu aky mas problem a on uz vie ake vysetrenie ti ma urobit...a neda sa zistit kedy si sa nakazil ani od koho.. to je na tom to najhorsie...ale kedze ma vela ludi s tymito problem len sa o tom tak nikdy nehovorilo,myslim si,ze to nebude az take hrozne

koudy

a ked uz tak
aj ja som darca krvy a este to nikomu nevadilo .. .ked teda to je pravda ze mam ten virus.. ako je to s tym vysetrenim u urologa??? akoze pridem priamo k nemu- dam mu moc a on to posle na testy??

koudy

no tak ze by ona mala len mna o tom pochybujem ... .. ma manzela a dceru takze to mohla chytit od svojho muza a teraz to mam aj ja ... aj take moze byt riesenie..da sa zistit kedy sa nakazila??? alebo od koho??

danula

bran
no dostala by ho mozno od ineho,ale tak ked s inym nebola a mne sa to stalo tak nejak podobne...lebo sme boli spolu bez ochrany a je som si namyslala,ze miluje iba mna a s nijakou inou nespava...a teraz mam priatela,ktory to dostal odomna,kedze som pred tym nevedela,ze take nieco mam...a to nie je fer...ze to takto dokola koluje..ludia by mali byt uprimni voci sebe a bolo by to aspon o nieco lahsie..

bran

zaujimave je, ze je ho mam tiez, a len tak pre isototu som sa spytal na transfuziologickej stanici, ci mozem byt darca krvi. Povedali, ze v ziadnom pripade nie. Ale dovtedy kym som sa na to spytal som darovaval krv uplne v pohode. Mam taky pocit, ze na HPV darcov krvi ani nevysetruju. Mozno by uz potom tych darcov bolo naozaj zufalo malo.