Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
branoxy, ja sa strasne bojim toho, ze sa to bude zhorsovat:( ten novy pristroj znie ako nadej pre mna...ale co ak ten zakrok nieco pokazi, co ak to bude este horsie??..bojim sa...ale prvym krokom je navstivit koznu, nech mi potvrdi to co si myslim, teda ze mam rosaceu...aj ked ja som si na 100% ista ze ju mam...
bol som tam a doktor mi hovoril ze mam rosaceu a odporucil mi zakrok,lebo ze sa to bude casom len zhorsovat,sem tam sa aj zacervenam ale nic hrozne ako tu niekto pise.Inak tiez mi vadia tie modre flaky a v decembri maju mat v prevadzke novy stroj(aj mi no ukazoval) pri ktorom nevznikaju tie modre zrazeniny,ci co je to,takze super,v decembri tam asi vybehnem.
Tak sorry BRANOXY ja som to myslel na mna,no cakam kym tam budem mat cestu na aute koli tomu ze nechcem ist domov na autobuse fialovy takze tak,ale ty si pisal ze si tam uz bol nie,a ze ty nemas rosaceu ale fobiu.A to je rozdiel nie?
lucia1, moj email je leonida20@azet.sk
BRANOXY,tak to viem uz davno ze červenanie ked sa dakto hanbi sa neda odstranit laserom,ale to neni moj pripad,ja nemam problem so sebavedomim vobec,len ked som v teple alebo meni sa teplota,alebo chlad a mraz,tak vtedy sa cervenam ale to neni tym ze sa hanbim tak si moje prispevky asi zle pochopil.Normalne som aj trochu"rad" ze to nemam z psychiky lebo to by bolo tazsie odstranit.
Leonida, napis mi tvoj mail, aspon sa mozme vyrozpravat ked uz nic:) neboj, nie si v tom sama...ja trpim presne tym istym, uplne do bodky...tak sa ozvi, budem rada:) a mozno na nieco prideme...ktovie... ...
Lucia1, ja tym trpim tiez uz od 6. triedy na ZS, a predtym som s tym vobec netrpela, nemala som ziadne problemy ist v skole odpovedat, a cervena som nebola. Dokonca aj teraz mam vyhodene flaky na dekolte, a to ziadny stres nemam. Odkedy to mam moje sebavedomie sa akosi stratilo, dokonca najradsej by som sa s nikym ani nestretla pretoze ked scerveniem najradsej by som vliezla do mysacej diery. A zasla som uz aj ku psychiatricke a ta mi predpisala lieky na stres ale nepoma ha to pretoze pri stresovycg situaciach mam stres stale a zakazdym sa aj vyhadzem. Cez leto si radsej ani nedavam ziadne tricka s vystrihom, ale take co mam az pod krkom. J e to hrozne, a to pri tom vyzeram dobre, ale ked sa objavia flaky som jak sreasidlo. V niektorych momentoch nezanasam samu seba. A myslim si ze tie stresy co su aj v skole a tak by som prekonala ovela lahsie keby som zakazdym nebola jak paprika.Ved kolko razy sa uz aj stalo ze som bola aj naucena ale povedala som ucitelke nech mi da radsej 5 a to len preto lebo som sa bala ze budem cela cervena a vsetci sa budu pri tom na mna pozerat a nieco mi hovorit. A domnievam sa ze mi sa necervename koli stresom ale mame stresy koli tomu ze myslime nato ze budeme cerveny.
dominik1 preco je lepsi psychiater? to neviem len som to niekde citala a ja som bola raz u psychologicky ale z ineho dovodu a bolo to take divne lebo sa na mna kukala jak na blazna(vies psycholog sa na teba furt kuka este aj na to ako mas ruky a ako sedis alebo co ja viem-myslim tym tu neverbalnu komunikaciu-mimiku,gestiku a tak)...takze mne uz psychologov stacilo...ale ty chod a potom napis ako to dopadlo a mozno ked ti to zacne pomahat pojdem aj ja ale uz za inym psychologom :-)
Fiiiiha to az tolko nas je? =-O no ja mam podobny problem :( niekedy ked sa s niekym rozpravam alebo poviem nieco pri com sa citim trapne no tazko s ato opisuje stava sa to hocikde a hoc kedy thak na tvari citim najmenej bod varu a to nespominam po telesnej to je cosi fakt neprijemne ked vshetci na vas civia a si myslia ze co ste taky cerveny jak paprika :(ale akosi som sa s tym zmierila hoc dala by som vela za to keby sa som sa toho mohla zbavit urcite by mi to zdvyhlo sebavedomie :)