Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
myslim ze rosacea a cervenanie sa je nieco ine.Ten kto ma rosaceu by mal mat tvar cervenu stale(a na tu rosaceu su aj kremy ktore na cervenanie sa od hanby nepomozu)
cervenanie od hanby a cervenanie sposobene zmenou teploty resp.alkoholom spolu urcite vyrazne suvisia, pretoze vecsina prispievajucich ma oba tieto problemy.proste nasa tvar ma tendenciu rychlo scervenat, a preto u mnohych vznika v obdobi dospievenia ista fobia(strach zo zacervenanie), ktora to cervenanie este znasobi,a clovek sa cervena pri akejkolvek stresovej situacii.je to taky bludny kruh. to je moj nazor
Brano, este sa ta chcem opytat, ty ocervenies iba na tvari?? alebo aj na krku?? lebo mne sa robia flaky hlavne na licach, brade a krku...dokonca aj dekolt...to mi odstrania aj tam??
inak ten problem s alkoholom mam aj ja...alebo ked zjem nieco teple...prechod zo zimy do tepla, stres, namaha...tusim pomaly vsetko funguje ako spustac:(
no dominik to neviem ale skor nie ,lebo on znici len tie chorobne cievky takze zdrave ti na tvari ostanu,ale mohlo by sa ti to cervenanie teoreticky zmiernit,bo ked sa zacervenas tak ti ocerveneju aj tie chorobne a si viac cerveny ako bez nich,takze podla mna keby to tak fungovalo tak by sa to cervenanie malo zmiernit,ale to je len moja teoria,ktora nemusi byt pravdiva,najlepsie tam zajst a popytat sa,ja mam ten problem ze ked pridem z chladu do tepla a tiez pri alkohole ocerveniem,a to by mal tento zakrok odstranit.
brano, rad by som vedel ci to obmedzi aj cervenenie ak je clovek v rozpakoch.pretoze ak ten laser obmedzi cievky cievky, tak by to teoreticky mohlo fungovat:-)
www.paracelsus.sk to je ich stranka,no je to jednoduche,pristroj vysiela laserove impulzy ktore ti spaluju tie chorobne cievky,inak na tie lice a nos je to v priemere 200 impulzov a za jeden si pytaju 45sk,takze to vychadza okolo tych 9-10tis.,pozri na stranku,maju tam aj cennik
Brano a kde je ta klinika?? je to aj niekde na nete, ze by som sa na to mrkla?...juu vlozil si mi nadej do zivota:D a aj ti podrobnejsie hovoril ze ako sa to vlastne odstrani?? opisal ti ten proces??
lucia1 pokial mas rosaceu tak ten laser ti na 100% pomoze,myslim ze je to bezpecne,doktor ma uz vela zakrokov za sebou,pokazit by sa nemalo nic,ide len o to ze po tom novom lasery ktory ma byt v prevadzke od decembra,nevznikaju tie docasne fialove flaky po zakroku,mi to vysvetloval ze pracuje na inej vlnovej dlzke...,inak nos a lice vydu do nejakych 10tis.sk co mi hovoril.