Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

cervenejablcko

Ahojte takyto problem s cervenaniiim majuuu tisiiiicky ludiii medzi ktorych som patrila aj ja...no vlastne este patrim ale uz nie 100%ne...:)
ked som chodila do skoly nemohla som to uz znasat hambila som sa za to ze sa pre vsetko sfarbim ako chameleon a potom som sa stranila vsetkeho nakoniec sa mi cirou nahodou podarilo najst riesenie...") zistila som ze ked si dam krici hustejsi mejkap tak to cervenanie tak nevidno a tak som nabrala aj vysie sebavedomie a postupne si vsimam ze sa toho cervenania zbavujem...minule som dokonca zvladla rozpravat s viacerymi ludmi bez meikapu a bez cervenania")hmmm keby to tak slo dalej ")

duro

Je to tým ze ked napriklad nieco tajite a clovek vas do toho zacne nutit aby ste to vyklopili a zacne vam davat blbe otazky. Clovek zostane nervozny , srdce zacne busit ,zvysi sa tlak a clovek sa zacne cervenat. Samozrejme aj pri zahambeni ,klamani a podobne ... Je to taky psychicky blok , ktorý sa tazko prekonáva , lebo neni na to liek . Odbúrat to mozeme len mi sami sebe v mysli .

ferdo

uffffff...viem, po tom , co som si tu precital to znie ako klise, ale ani neviete aky som rad ze v tom nie som sam...fakt. Skutocne ma to prekvapilo, a istym spôsobom mi spadol kamen zo srdca. Snad sa da proti tomu bojovat... Drzte sa vsetci "spolubojovníci"
rad by som o tom s niekym pokecal:-)

terry

obavam sa, ze ten moj problem nie je cisto psychicky...pretoze sa mi to stava aj doma, ked mi je teplo...ked sa namaham, sustredim...proste ja si myslim, ze mam nieco s cievami alebo co...neviem si s tym rady:( myslim ze pociatky toho mojho cervenania boli cisto problemy s cievkami, ale casom to prerastlo do akejsi fobie...neviem ci to mam nazvat socialna fobia, o ktorej tu hovoria ostatni, pretoze ja nemam problem nadvazovat kontakty s novymi ludmi alebo tak, proste ked mi je teplo tak to pride...a neda sa to nejako zastavit...je to neskutocne neprijemne... ...cela horim:( je to pre mna ako nejaky hendikep:(

nickaaa

link-pekne napisane. ja som mala taky isty problem a chvalabohu som nad tym vyhrala a preslo to..som stastnaaaa :)

link

Terry, ale hej, mal som to iste. Socialna fobia. Teraz je to nastastie prec(aj ked nie este 100%ne), ale uz viem ze sa to da porazit uplne.Je to len psychika, ved doma si uplne v pohode, v klude je tak?.
Takisto som si tieto veci bral az moc vazne, a trvalo mi to dost dlho nez som pochopil ze chyba je len vo mne. Pozeral som sa sam na seba uplne nerealne. A ked si nevazis ty sam seba, nebudu si ta vazit ani ostatni.
Zacal som to riesit az ked mi to prinieslo zdravotne problemy, mozno aj preto som si uvedomil, ze to zato nestoji a zacal som nieco robit.
Pozrem zajtra na nete nejake clanky co som cital a tak.
Posledna vec: Hlavne treba pochopit ze zivot je len obycajna hra a ty si ju uzijes najlepsie tak ze budes "hrac" (nemozes sa len prizerat)
Skus porozmyslat, mozno ty najdes ine veci, ine nazory na zivot ktore ti pomozu...

terry

Link, neviem ci by si tak rozmyslala....som v skole, profesor sa ma nieco opyta, vsetci sa na mna pozru a ja v momente ocerveniem, objavia sa mi obrovske krvavocervene flaky na licach a krku a dekolte...v spankoch mi zacne pulzovat a neviem co od radosti robit....ten pocit ti neprajem zazit, fakt, nevies o co ide, ake to je....pozeraju na mna, ako by som mala nejaku chorobu, zacnu si o tom sepkat...a nestalo sa mi to len raz...deje sa to kazdy den, v ucebniach, v autobuse, v kaviarni...neustale....a teraz ked je von zima a vnutri teplo, pokozka hned reaguje na tepelne zmeny, ked niekam pridem...ta farba je neprehliadnutelna.. ....

terry

som zo seba uz nestastna, preco sa to musi diat prave mne? psychika sa mi zrkadli na cerveni lic a hrdla, krku...nie len ze som cervena ako paradajka ked mi je teplo, ale aj ked som v strese, alebo ked sa na nieco velmi sustredim...co s tym...nechcem takto zit:( citim sa potom menejcenna...ako to riesit?? vie niekto nieco o tej operacii??