Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
priznam sa ze mam z toho tiez obavy, ale chcem..a musim s tym bojovat. preco myslis ze je lepsie zajst k psychiatrovi??
ale preco nechces? myslim ze je to prave v tom, prekonat sa..
dominik1 niekde som citala ze je lepsie ist za psychiatrom..no neviem.. ale ja nechcem ist ani za jednym z nich
dievca1, presne viem ako sa citis,:-( ja mam presne ten isty problem a dal by som cokolvek za to aby som sa necervenal... chcem to skusit s pomocou psychologa aj ked viem ze zazraky cakat nemozem
AHOJTE JU TU NIEKTO TAKY KTO MAL PROBLEMY S CERVENANIM ALE TERAZ SA UZ NECERVENA? CO VAM POMOHLO? PROSIM PISTE
Leonida, neboj nie si v tom sama...ja cervenanim trpim asi od zakladnej skoly...teraz mam 20 a vobec sa to nezlepsuje....:(
uz mi to cervenanie lezie na nervy, mam 17 rokov a ked mam ist v skole odpovedat cela tvar, krk, a dekolt mi ocervenie a spravia sa mi flaky, je to take trapne a potupujuce. Uz som skusala vselico, brala som aj tabletky na stres ale stres mam stale a vzdy sa cervenam. Napr aj ked som vonku s kamaratmi a nieco niekto povie alebo si pri mna niekto sadne hned pocitujem stres a cela sa vyhadzem, a radsej odidem domov ako by sa mal niekto na mna tak pozerat a nieco mi hovorit. Vela razi som koli tomu uz aj plakala. Bola by som velmi rada koli nam vsetkym co mame taketo problemy aby nam uz nieco pomohlo.
inak co spominal jan ohladne toho laseroveho zakroku tak to nieje pravda,minuly tyzden som bol v tom las.centre Paracelsus a bavil som sa s doktorom a neodstrani to cervenanie ktore tu mnohi opisuju z hanbenia,to sa da riesit len pomocou psychiatra,rosacea je nieco ine,su to take male (chorobne)cievky hlavne na nose a licach,a tie laser odstrani,tak aby si niekto nemysleli ze cervenam sa pred sefom,zajdem na operaciu a je to vyriesene,je to psychicky problem...,inak do normalu sa dostanes po operacii zhruba za 7-14 dni.
Jan, za ako dlho po tom laserovom zakroku sa dostane tvar do normalu ?