Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
V tejto teme sa stretávaju červenajuci sa. Prečítaj si to.
.
www.zdravie.sk
thomas20, tak to je fakt zrejme zázrak, že sa už nečervenáš. Dúfam, že aj sa toho dožijem
čaute, aj ja sa vždy červenám a chcel by som sa z toho vyliečiť, niekde som čítal, že sa to dá len treba vyhľadať odborníka len neviem či mám ísť na psychiatriu alebo za nejakou psychologičkou? vie mi niekto poradiť? A potrebujem aj doporučenie od obvodnej lekárky? ďakujem za odpoveď
Caute som doma uz z danska robota sa moc nevydarila :-) ale to nic.Pojdem jednoznacne do BA ale len na aute lebo nepojdem autobusom taky modry.len teraz nemam moc casu.Ale rozpraval som sa s tym doktorom asi tak pol hodinu aj mi vsetko vysvetlil na pocitaci a tak,takze viem o co ide chvalabohu sa to dá ziadne cervenanie z fobie neexistuje,je to len vec ciev.Zatial ...
Ahojte! Mám rovnaký problém. Červenám sa pri námahe, pri športe, ked je teplo alebo zima. Chcem sa spýtať kde sa ten zákrok robí, a či náhodou nie niekde v Košiciach. A ešte aká je cena toho zákroku. Ďakujem pekne
ahojte, uz som tu dlho nebola:) tak Jan, uz si doma z Danska?? kedy sa chystas na ten laser?:) ja som taka nedockava!! fuu ak to bude dobre tak jednoznacne idem aj ja!!
Ja som tu pisal prispevok asi tak pred 4-5 mesiacmy a bol som dost zufaly s tym cervenanim bol som aj na jednej klinike sa pytat ale povedali my ze sa to neda tym laserom vyliecit ze to ma nieco spolocne s nervovou sustavou.Ale teraz neviem s coho som mal to cervenanie lebo teraz ked aj napriklad rozpravam s cudzimi ludmi alebo na porade mam nieco povedat pred 20 ludmi vobec to somnou nic nerobi uz som sa nezacervenal asi 4 mesiace co niekedy ked som siel len napriklad do niejakeho obchodu a mal som sa nieco spytat tak hruza a teraz vobec nic a to sa kazdy den stretavam z novymi ludmi a komunikujem snimi a vobec sa necervenam.Tak som fest rad ze my to zatial preslo a dufam ze sa my to uz nevrati ale nechamem preco som sa predym cervenal a zcoho som to mal.Tak dufam ze aj Vam to prejde tak ako mne alebo aspon nech sa Vam podari ta operacia laserom ktora Vam znici tie sproste rozsirene cievy :-)))
mno ja mam tez tento porblem, je to strasneee... aj vonku..preto chodim radsej von vecer..make-up tiez trocha pomaha..bez neho nedem ani von...v septemberi sa chystam na laserovu operaciu---ktora ma tioe cievky niako vstrebat spat do pokozky,..zevraj su to dost velke rizika....ale chcem to skusit...samoopalovaci krem velmi nepomaha....a ani opalovanie...takze chcem skusit ... je to sice dost drahe ale... skusim aj ten liek claritine co ste tu pisali...
CAVTE,ja sa cervenam na tvari vzdy ked si trochu vypijem pred tym sa mi to nestavalo,nepijem casto len obcas ale je to neprijemne.co mam spravit aby to prestalo je to preto lebo mi chyba neaky vytamin.poradi mi niekto
keby ze odstranim len cervenanie potom by uz ziadna fobia nebola nemala by byt zcoho je na to zevraj aj liecenie laserom na tvar kde vam nieco spraia s tymy cievkami na tvar a ma to byt na chlad namahu stres a pod. pretoze na to tvar reaguje cevenanim keby ze viem o niekom ze mu to pomohlo isiel by som do toho
Ahoj jan!
Kde presne ti to robili? Tu na SR? Kolko to stalo? Dúfam,že odpíšeš. :-) Ďakujem