Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

svetlovlaska

ahoj Leonida20,to cervenanie je fakt hrozne, kto to nezazil nepochopi aky je to problem. niekomu sa to zda mile,ale ked to cloveka trapi kazdy den tak to uz je hrozne. Aj ja ked som niekde s kamaratmi, a pride to na mna, tak radsej odbehnem na zachod, alebo sa tvarim ze idem telefonovat.moj zivot bez toho by bol uzasny. aj chalani maju o mna celkom zaujem, ale bojim sa s niekym chodit, lebo mam strach ze sa budem pri nom cervenat. a uz by som chcela mat aj nejaky vztah s chalanom ale mam z toho strach.dohadujeme si tu aj stretko, tak ak by si mala zaujem alebo ktokolvek iny tak napiste.ak by sme o tom pokecali, tak mozno by nam to pomohlo. na internete budem az po vianociach, tak potom sa este ozvem, vsetkym prajem krasne vianoce bez cervenania,papa

leonida20

caw, svetlovlaska. Uplne ta chapem, ja mam tiez pocit ze zivot pre mna startil vyznam. Som z toho zufala, a taktiez mam uplne w pohode zivot, len keby miho nesprijemnovalo to cervenanie. Je to hrozne, aj ked som niekde v spolocnosti stale musim odbehovat a pozerat sa do zrkadla ci nahodou nemam na sebe nejaky flak. a A hned ked uz citim ze horim tak sa radsej tychlo pozeniem domov , aby som nebola nikomu na ociach...........je to smutne ze sa takto trapime

nikusa

ahojte...vie mi prosim niekto poradit ako to dat prec to červenanie sa nieje nato neaký chyrurgický zakrok? neviem čo s tým...ked sa s niekym rozpravam s hocikým tak to namne stale vydno....

svetlovlaska

ahoj Lucia, napis mi tu tvoj email, aby som ti mohla napisat. len neviem kedy sa dostanem na mail, mozno az po sviatkoch . bolo by dobre o tom pokecat papa

lucia1

svetlovlaska, tie lieky su len na predpis pretoze su to antidepresiva...ja som zostala zaskocena ze preco mi to predpisuje, ani sa neopytala ci ich chcem brat alebo ci mam depresie...alebo nejake komplexy z toho..aj ked ja osobne by som snad uz aj za tym psychologom zasla, urcite sa s niecim takym uz stretol...Hlavne ludia co trpia takymto silnym cervenanim o tom neradi hovoria, pochopitelne,...takze ja napriklad nikoho takeho osobne nepoznam..co ma dost mrzi bo si potom pripadam ako jedina na svete s tymto problemom...ak chces tak mi napis mail, ozvem sa ti, mozme pokecat:)
no a k tomu laseru...je to rozne...ja som pisala maily uz snad do siestich, mozno aj viac klinik kde sa zaoberaju rosaceou a podobnymi problemami, detailne som opisala svoje problemy a kazdy mi na to odpisal nieco ine...som z toho zmatena...no treba niekam ist konecne osobne a zistit ako sa veci maju a ci budem trpiet takto do konca zivota:(

svetlovlaska

Ahojky Lucia 1, citala som tvoje prispevky, Ja si myslim, ze mam aj citlivu plet ale moje cervenanie mozno suvisi aj s tou mojou fobiou. Ked je vonku zima alebo fuka vietor a niekam sa ponahlam, tak hned mam ruzove lica.Alebo ked je v miestnosti velmi horuco tak tiez ocerveniem. Nevies ci by sa tie zilky nedali nejako odstranit laserom. Aj ked ich nemam viditelne na tvari, mozno by to pomohlo pri mojom cervenani. A tie anxiolytika to sa daju kupit v lekarni aj bez predpisu? Dakujem ze si mi napisala. Ty studujes alebo pracujes?Ja studujem v PO na vyske.Mozno Jezibaba ma pravdu o tom stretku, aspon by sme sa o tom mohly porozpravat a nejako si pomoct.Cez vikend nebudem na internete tak sa ozvem niekedy na druhy tyzden. Tak zatial sa majte krasne a drzte sa papa

svetlovlaska

Ahojte, uz som dlho nebola na tejto stranke, lebo saom nemala vela casu.Ja mam tiez problemy z cervenanim.A teraz v poslednom case sa to este zhorsilo.Uz sa mi vobec nechce zit, uz ma nic nebavi.Aj ked moj zivot je uplne normalny, mam super rodinu, priatelov.Aj chalani maju o mna zaujem. Ale ja radsej vsetkych odmietnem, lebo sa hanbim z niekym chodit. Aj ja by som bola za nejake stretko, to by bolo fajn. Neviete ci sa to neda odstranit nejakym laserom, to cervenanie, prosim odpiste papa

svetlovlaska

Ahojte, u6 som dlho nebola na tejto stranke, lebo saom nemala vela casu.Ja mam tiez problemy z cervenanim.A teraz v poslednom case sa to este zhorsilo.Uz sa mi vobec nechce zit, uz ma nic nebavi.Aj ked moj zivot je uplne normalny, mam super rodinu, priatelov.Aj chalani maju o mna zaujem. Ale ja radsej vsetkych odmietnem, lebo sa hanbim z niekym chodit. Aj ja by som bola za nejake stretko, to by bolo fajn. Neviete ci sa to neda odstranit nejakym laserom, to cervenanie, prosim odpiste papa