Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
co ja viem ci bez strachu.. ten gujacuran proste znizuje napätie, a ale pomaha to...ved skus, nic ti to nespravi :)
Dominik a ten guajacuran je na to, že potom budem akože viacej zhovorčivá a bez strachu? a hlavne bez červenania? A to si stačí dať pol hodinu pred najakým stretnutím? Ty si to skušal?
ahoj svetlovlaska. Ja som z partizánskeho takze u mna to stretko nehrozi. Ale vyskusam jest tie banany.
Tiez mam problem s cervenanim, a to nie som hambliva. Najhorsie je to v praci, ked zo zaciatku ma upozornuju, ze mam cervene licka. Alebo dokonca, ked sa ma pytaju ci nie som prechladnuta, lebo tak vypadam. Najhorsie je, ze niekedy ani necitim, ze sa cervenam, teda mam tvar chladnejsiu. Ked mi az hori tvar, vtedy to aj citim. Mozno niektomu tie banany pomozu, ale mne nie, pravidelne ich jem. Bola som s tym aj u lekarky a ta povedala, ze je to normalne...
ten guajacuran stoji asi 70sk, aspon myslim, staci ked si das tabletku 20 minut pred vystupenim, a mozes aj viac, nie je to silne, ved preto to je aj bez predpisu..aj deti od 6 rokov to mozu brat...a ten alkohol osobne neodporucam, ten ti sice pomoze uvolnit sa, ale podporuje prekrvovanie ciev....
dominik a kolko tie lieky asi stoja? aj bez lekar. predpisu?
ahojte,skusim tie banany a uvidim, a to ich musim papat rano alebo je to jedno.
Ivana1456 skus sa napit nejakeho alkoholu. alkohol ta zbavi stresu,ale nie je to velmi dobre casto pouzivat aby si sa nestala alkoholicka. mozno to ani nebude take hrozne ako si myslis. Nikto uz nema zaujem o stretko papa
Banany obsahuju pomerne velke mnozstvo vitaminov C a B6 ktore priamo posobia na vylucovanie serotoninu a dopaminu a na zvladanie stresovych situacii. Neviem ci to neposobi ako placebo na mna ale zda sa mi ze to naozaj zabera, a ked nie aspon budem zdravy :)
no akurat ze niektori z nas netrpia len cervenanim sposobenym psychikou, vela z nas ma tzv. prorosaceu, prvotne stadium rosacey co je kozna choroba, alebo skor cievna...na to ten laser musi pomoct, lebo mne sa stav coraz zhorsuje:(
Ivana1456, myslim ze pred takou udalostou nie je az take strasne zobrat nejaky ten slabsie lieky, napr. guajacuran je bez lekarseho predpisu, nie je to ziadne antidepresivum, a pomoze sa ti trocha uvolnit...
www.edusan.sk