Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
ahojte, prosim poradte za tyzden mam v skole prednasat jeden projet a bude sa na mna pozerat velke mnozstvo ludi a ja sa strasne hanbim ale to iba kvoly tomu cervenaniu :( nicoho ineho sa nebojim iba toho ze sa tam zacnem cervenat a to je to najhorsie..strasna hanba a budem len vsetkym na vysmech :( prosim poradte ako tomu zabranit???? aspon ciastocne?? plsssssssss .. lieky nechcem uzivat.. prosiiim lebo ja to psychicky nezvladnem :(((
DavidPN, chces povedat, ze ked jes banany ,tak Ti to pomaha???
Ahoj,
tiez mam rovnaky problem s cervenanim, je to strasne kedze si vobec nemyslim ze by som bol hanbliny, prave naopak, mojim snom je vystupovat pred ludmi, je to pomaly ako sustavne bitky dvoch osobnosti vovnutri mna. Po nespocetych mesiacoch depresii som sa rozhodol spravit si taky maly vyskym, z ktoreho mi vyslo ze toto cervenanie sa je sposobene nedostatkom serotoninu a dopaminu alebo poruchami v ich prenose. A naozaj, v poslednej dobe sa citim lepsie, hoci neberiem ziadne lieky, akurat rano papam banany (vitamin C + neuroprenasace, mnam mnam), dalej mi naozaj pomaha ked citam prispevky ludi ktorym sa ich stav zlepsuje.
Niekto sa pytal na anxiotika - su len na predpis.
A dalej by som chcel vyjadrit k tej operacii - urcite by som ju nepodstupoval pretoze cervenanie sa je psychologicka porucha zatial co laserova peracia vam pomoze len po kozmetickej stranke.
Zdravim vsetkych:)
nasiel som zaujimavy dokument o uzkosti a socialnej fobii, oplati sa to pozriet...tu si to mozte stiahnut(ale v slabej kvalite to je)-
file.qip.ru
svetlovlaska, napis mi sem:
someone.new@post.sk
ahojte vsetci, tak ako sa mate.A ako ste pokrocili s cervenanim?Ja teraz chodim s ruzovymi licami, lebo vonku je riadna zima.pripisujem to zime,tak ma to az tak netrapi.Nikto este nema zaujem o to stretko v Presove?Leonida 20, ty si odkial?bolo by fajn ak by sme pokecali o nasom strachu zo vztahov s chalanmi.Podla mna by sme to mali prekonat a najst si chalana , ktory by to chapal inak zostaneme same.nemôzeme dovolit aby nejake cervenanie nam znicilo zivot.
Klementisxiii chapem ako sa citis, ja mam tiez ten problem, len s chalanmi. zatial sa majte krasne papa
..aj ta cena stoji za to...
stoji za to!
Kacka, a kde si bola na tom zakroku?? tebe tie zilky aj vidno alebo nie??...vraj maju v BA nejaky novy pristroj na to.. ...ktory nerobi modriny...
AWOJTE .. no ja mam tiez podobny problem.. uz hned myslim na to ze budem cerven cize to mam uz v psychyke.. tsak jasne ze potom aj som.. neviem ako sa to dsa odstranit skusala som kremiky a dokonca aj ten zakrok ...stslo ms to 8000 a usopesnost mozno na 20 percvent...a velmi to bolelo... mala som modriny,opuchnutu tvar a monokel... tak uz vazne neviem ,ale myslim si ze bojovat s tym je uz asipre mna zbytocne