Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
nikusa, nie to som neskusala, ja mam od BIODERMY Sensibio (prípravok vytvorený špeciálne pre citlivú, reaktívnu kožu so začervenaním)...pouzivam ho asi 3 tyzdne ale dake vysledky akosi nevidim...neviem ci to bude vidno ked ho budem pouzivat dlhsiu dobu alebo nie..kazdopadne, je uplne malinky (40ml) a stoji vyse 500sk, takze je to dost drahe, ved sa mi o chvilu minie...a nemam na to aby som si kazdy mesiac kupovala novy,...kedze som len studentka:(
ahojte skusali ste AVENE antiroug.Legere-emulzia na červene skvrny...? predchádza a zároven osetruje červené skvrny na tváry...este som to neskusala len teraz som to nasla na internete...AVENE-Erytroza prerosacea
Cafte hlavne lucia1,pocuvaj ma dobre.Koznym never nic,ani za nimi netreba ist,chapes mne povedal kozny ze rosaceu nemam :-) (blazon) a doktor v paracelsuse sa mi nato kukol akousi lupou a povedal ze jednoznacne je to prerosacea ze neni o com a hned ju aj odstrani no len ze potom zakroku si par dni fialovy tak som to odlozil na niekedy ked pojdem autom ale nedavno som mu pisal a vravel ze uz ide pouzivat novy pristroj co tie fialove flaky nerobi tak pockam kym to zabehne a letim tam,uz to mal zacat v decembri ale este mu musim napisat a objednat sa.Hlavne never koznym-nevedia o tom nic lebo na Slovensku s tym nemaju skoro ziadne skusenosti,len maloktory,vacsinou z teba urobia pomaly psychopata co sa vsetkeho hanbi.Ak prejdes z chladu do tepla alebo naopak a cervenies tak neni o com- prerosacea u mladych okolo 20 rokov a rosacea u starsich.Ja uz len cakam na novy rok ze sa objednam a uz sa tesim...
ja mam podobny problem :P tiez sa cervenam ako socka..hlavne ked sa odo mna nieco ocakava a vsetci na mna hladia :DD ale nejak to uz pomaly ustupuje...zacinam sa menej hanbit :D
A teraz uplne seriozne vazne: zatial sa nasli traja ludia z okolia Presova, ktori maju zaujem sa stretnut a hladame dalsich:) takze fakt, kto je schopny dostavit sa do Presova a chcel by sa zucastnit stretka, nech sa mi ozve na mail. Za skusku predsa nic nedame, ktovie, mozno nam to pomoze, ked sa navzajom porozpravame aj "nazivo". Hlaste sa ludia!!!
je to trapenie, fakt. aj ja sa bojim chodit s babou, a tiez o mna maju zaujem...neviem ako to riesit :(
ahoj branoxy. Ty mas na tvari aj nejake viditelne cievky??
ahoj Viktor. Prosim ta ten krem ruboril dostat kupit v lekarni,. A kolko priblizne stoji??
Ahoj Svetlovlaska. No ved prave aj o mna maju chalani zaujem, a tiez sa bojim z niekym chodit, a to nie je preto ze by som mala strach zo vztahu, ale z toho ze sa len na mna niekto pozre a ja uz chytam farbu. A kaby ze sa cervenam len tak mierne tak z toho nic nerobim, lenze mne sa robia sytocervene flaky na tvari, krku, a na dekolte. A hoci kedy aj ked som neni v strese tak mam vyhodene flaky na dekolte, je to hrozne. Neviem co si pocnem. A ked si predstavim ze mam cely zivot este len pred sebou, tak mi je do placu. Lebo nic ine nebudem robit iba sa pred kazdym skryvat a vyhybat sa spolocnosti. Ja si uz neviem ani predstavit den bez toho, aby som nebola cervena........
Aj mna strasne trapi toto červenani napr. keď som mala vystupovať dakde viac som sa bala ze sa budem červenat ako toho vystupenia ale nevie nikto nijaku pomoc proti tomu lebo ani ja by som to nechcela a chyrurgyckeho zasahu sa bojim viac PROSIM