Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
DOMINIK takze ked si dam tu tabletku tak sa budem aspon o trosku menej cervenat hovoris?? a SILVUSA to ti fakt pomaha ked si predstavis ze je to iny clovek???
A mimochodom ani sa pri tom rozhovore nečervenám!!!
Jednoducho ho ber ako niekoho, koho poznáš už dlho a neber ho ako autoritu. Ja keď sa potrebujem s niekym cudzím vážne rozprávať, napr doktor alebo sused,tak si ho takto predstavím a opadne zo mňa všetka trema. Alebo si toho človeka premením v mysli na nejakého nedokonalého retarďaka a hneď sa mi s tým človekom lepšie komunikuje. Lebo ak je niekto strašne dokonalý tak s takým človekom sa zle komunikuje. Tak ja si vždy takto niečo v mysli vymyslím.
Alebo si poviem, každy smrdí keď si prdne, nikto nie je výnimka :)
ahojte, mam teraz jeden velky problem.stretla som jedneho chalana a celkom sa mi paci a aj ja jemu. ale mam strach si s nim nieco zacat, lebo sa bojim ze sa budem pri nom cervenat, som z toho zufala. poradte mi co mam robit.papa
ak je to cervenanie sposobene socialnou fobiou, tak myslim ze aj ano...
a zabrani to aj cervenaniu?
..tak to neviem, urcite to trochu utlmy organizmus, na skuske som to neskusal tak neviem do akej mieri. zavisla na tom urcite nebudes, to je neskodne, ved to skus pri nejakej inej prilezitosti kde pocitujes tremu...
dominik a nebudem na skúške z neho utlmená, alebo pri pisomke? bude mi to myslieť? nebudem velmi ospalá? tiež mam s tremou a cervenanim problémy tak ako čítam vo príspevkoch.
dominik - a mas to overene?? takze ako hovoris pred skuskou si dat jednu tabletku a pomoze to?? nemusim to brat stale ?? neni na tom potom clovek zavisli??
dominik - a mas to overene?? takze ako hovoris pred skuskou si dat jednu tabletku a pomoze to?? nemusim to brat stale ?? neni na tom potom clovek zavisli?? a pomaha to aspon trochu na to CERVENANIE?