Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
salvia
a na co si prisla? co to sposobuje?
ajja, ja mám 48 rokov a červenam sa od strednej. Začalo mi to však vadiť až v práci, ked sme mali jednania alebo mala som isť k šefovi a odvtedy neviem, čo s tým. Bola som pri viacerych psychologoch, pri psychiatrovi, ale nič, stale rovnako. Bola som za kinezilogičkou na odblokovania a nič. Ale teraz som sa dozvedela niečo, čo zrejme to sposobuje. Riešim to, tak uvidim, či to nebude zas zbytzočné...ale inak fungujem ako sa da.Lieky neberiem, neverím im.
Vidim, ze nie som sama. Mam 40 rokov a cervenanie je pre mna od puberty velkym problemom. Lieky od psych. som isty cas brala, ale bolo mi z nich zle, tak som sa na ne vykaslala. Najhorsie, ze mi nic nepomaha. Ani psycholog nepomomohol. Ani zoskoky z lietadla. Kto nezazil cervenanie, nepochopi. Ako zavidim tym, ktori sa necervenaju. Je to skutocne trapenie a velmi ponizujuce. Mejkap mi sposobuje zase problemy s pokozkou. A nedokazem sa niekedy nad cervenanie povzniest, lebo skutocne v uplne trapnych situaciach sa cervenam, ze uputam pozornost, uskrny, pobavenie. Kto nezazil cervenanie, nepochopi, ake je to frustrujuce.
hhhhh nie som pako to čo je za odpoved.
Počúvaj 95% ľudí čo chodí k psychiatrovi tak trpia len depresiami, úzkosťami alebo fóbiami. A len ten zvišok sú pakovia.
A to odporučenie čo som dal je len pre červenajúcich sa pred ľudmi, hlavne opačného pohlavia, jednoducho potom máš z ních strach a diagnóza je sociálna fóbia. Ale keď sa červenáš len pri zmene teploty alebo pri športe tak v tom vám poradiť neviem, lebo to už neni sociálna fóbia. A ja mám SF a viem, že treba ísť k PSY.
Jednoducho som vám chcel len pomôcť a viem, že pre SF je to jediné riešenie.
aa suhlasim z luciou lebo ja podla mna ties niesom hamblivyyyyy.........ale ta ked je zmena pocasia....ze napriklad v zime pridem z vonku do tepleho tak sa cervenaam....a neviem preco...alebo ked som v zime vonku tak sa ties cerveraaaam...ja nie som pako ze musim ist k psychosovyyyyyyyy
aaaaaa......ale ja nechcem ist k psychiatroviii.....sak to je kopu vybavovaciek kym sa tam dostaneeeeem a ja to vsetko nezvladnem:( to fakt nie su nejake lieky bez receptu? ktore by som si mohol len tak kupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit?
lenze nie vsetci CERVENAJUCI maju psychicky problem...su tu aj taki, ktori proste psychicke problemy nemaju, ani SF ani nic podobne...a je to problem cievok...len to uz si kazdy musi sam uvazit cim trpi...ja napriklad nemam SF ani len nahodou...a aj tak sa cervenam,...suvisi to s tymi cievkami a ochorenim menom Rosacea.. .....
Akože som vám nepomohol
Veď červenanie-sociálna fóbia je diagnóza F40.1 ktorú rieši jedine PSYCHIATER. Tak už k nemu, nestrácajte čas, inak to fakt nejde F40.1 už nemá v zozname žiadny iný doktor.
A mimochodom ja nikomu nenadávam, ale pomáham vám. To ma len naštvalo, že už 4 roky funguje toto fórum a nevidel som, že by tu spomenuli psychiatra.
A psychiater mi povedal, že už mal veľa pacientov a prevažne všeci sa s toho dostali. Až za pol roka môžem očakávať zmenu. Lebo antidepresíva zasahujú do buniek modzgu tak sa to musí postupne liečiť až 1,5 kým sa s toho dostanete a ďaľší rok a pol pre upevnenie buniek aby sa nám to už nevrátilo. Takže kubka, pomoc, lukaš, svetlovláska a iný marš ku PSYCHIATROVI.
dobra rada: tak to si nam velmi neporadil, ked ešte ti tie lieky nepomohli. A iba nadavaš tu ostatnym do amaterov. A co ked sa budeme zbytočne napchavať a nic z toho? Počkám na tvoje správy ...určite davaj vedieť o sebe, či sa už nečervenáš.
ahojte mam taky isty problem uz sa mi enche chodit ani do skoly lebo viem ze sa budem cervenat!nedokazem z nikim hovorit a ked ma ucitelka vyvola som hned cervena!nenasiel by sa tu niekto kto by mi pomohol??dakujem