Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

svetlovlaska

ahojte, nema niekto skusenosti s tym, ze ked bral lieky na Sf, tak pribral, alebo sa stal zavisli, please odpiste

ajja

športovaním sa vraj vylučujú endorfíny, stav eufórie... zvyšuje sa sebavedomie, sebaistota, vdaka latkam, ktore sa po sportovani na vzduchu vylucia do tela ... ja toho sebavedomia mám za náprstok... najhorsie je, ze v mojej práci potrebujem mať primeranú dávku zdravého sebavedomia, pretože pracujem s veľkým počtom ľudí, musím pred nimi rozprávať... ide mi vtedy srdce z hrude vyskočiť... o bordovej tvári a oblievajúcej horúčave ani nehovorím...skodza, ze ten mejkapm som nepouzivala skor... nedostala by som sa do takej blamaze, v akej som teraz... Ináč, lieky som brala tri roky a fakt mi pomohli, som sa citila fajn, som konecne dokazala vnimat aj zivot okolo... len tie vedlajsie ucinky ma odradzaju... ale kto chce brat lieky, tak odporucam ist k psychiatrovi, lebo fakt pomozu...

ajja

Lucka, používam mejkap Astor 16 h (ako hodinovy) mineral match, shade 002. Je na suchu plet. Ja som v zivote nepouzivala mejkap a som si vsimla, ze aj líčka si zeny dávajú, aby to pôsobilo prirodzene. Ale ja nechcem ziadne do cervena sfarbene licka este nejakym dalsim pudrom. Chcem byt biela, bleda. :-) )Stal ma cca 400 Sk.
Este mam v plane to skusit so sportovanim. Raz som citala, ze jedna nechcela brat lieky a dohodla sa so psychiatrom, ze bude sportovat. A ze sport jej pomohol. Zacala tusim behat. Ja som brala lieky od psychiatra, ale tie lieky maju vela vedlajsich ucinkov a dost ma to v zivote obmedzovalo. Potrebovala som byt myslou v pohotovosti, mat cistu mysel a tie psycho lieky mi to nezabezpecovali. Na jednej strane pomohli, na druhej strane utlmili, skodili. Takze idem sa prinutit zacat sportovat.

lucia1

ajja, aky pouzivas prosim Ta make-up??...ja si s tym neviem rady, stale si vyberiem len taky lahky ktory dokopy nic neprekryje:((

ajja

Netvrdím, že neskúsim to zase s liekmi... ale zatiaľ vyriešila som svoj problém drahým mejkapom. Pôsobím úplne neprirodzene, chvíľami mám pocit, že ako cvok, hoci mi kozmetička vyberala mejkap pre moju pleť. Z červenej, červenajúcej sa tváre som bleduľa bledá, s popráškovanou tvárou, s veľkými pórmi a aknóznou pleťou... ale hovorím si, "s čím som trápnejšia?... s bordovou tvárou alebo s mejkapom? A konecne sa môžem sústrediť aj na iné veci ako na neustály strach zo začervenania. Aj keď úplne bordo-tvár sa zavše ani mejkapu nedarí prekryť. Pre mňa je to však znesiteľnejšie. Ináč, chlapi, pred ktorými som sa v robote tak veľmi červenala a červenám sa mi vyhýbajú. Dnes jeden radšej išiel ku kolegyni s papiermi, ktoré mám na starosti ja. Teraz je mi milšie počúvať od ľudí, že aká som s tým púdrom neprirodzená, ako ked mam pocuvat: čo si taká červená... ty si tak strašne červená... čo sa hanbíš, že si taka bordová?... pozrite na ňu ako sa červená ... atď.... znášať posmešky bolo už fakt vyčerpávajúce...

livia007

blablabla... ci ake mas to meno tu:-))) no ja si o sebe myslim,ze som dost sebavedoma a vzdy som na narocky vystavovala situaciam kt. som sa najviac bala a nepomohlo. ale vsetci sme ini tak vela stastia... ved skusaj co najviac sa toho zbavit inou cestou a ak sa nebude dat tak aspon vies kde hladat pomoc.aj to je lepsie ako nic:-)

luky999

no ano asi mate seci pravdu ze by som mal ist za psychiatrom ale ked je to fakt tazke a VELMI obdivujem vsetkych tych ktory sa odhodlali navstivit odbornu pomoc a fakt aj tak urobili.....lebo ja sa zatial len snazim ist ...ale akosi to nikdy neskusim:( aj ked mate pravdu ze je to normalna choroba ako kazda ina.....len by som sa chcel spytat ci sa ziaden ten liek co vam pomaha neda kupit na volno.......to vsetky su na recept???:( aaaaaaaa

balabalalla

čítam a som z toho veľmi smutná. to mi chcete všetci povedať, že inak sa to zmeniť nedá? že jednoducho bud lieky, alebo trápne červenanie? myslím si, že je to najmä o prístupe a sebavedomí. Ja som bola kedysi viac extrovert ako introvert, ale v poslednej dobe sa necítim taká sebavedomá a stáva sa mi, že rozmýšľam nad sebou aká som hrozná a nemožná a práve vtedy sa začnem červenať... čo si o tom myslíte?

livia007

svetlovlaska ano noazaj to pomaha, len daj si zalezat na vybere fakt dobreho psychiatra- to plati ako pri kazdom lekarovi-aj je dobry tak pomoze,ale ak nie tak moze aj dodrbat.. a samozrejme pozitivne myslenie ,ze sa to podari!! veeela stastia