Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
dobra rada: ale ja podla mna nie som nezhovorcivy alebo co prave naopak....ja dost casto komunukujem s kamosmi a tak ale uz ked mam hovorit s cudzou osobou tak niekedy je to tazke..ale nie vzdy.....a ty uz navstevujes psych.? pomaha ti? ake tabletky ti predpisuje alebo co?
luky999 ty si presne môj prípad.
U mňa to tiež tak začalo bol som hamblivý len trochu a stále som mal horúce líca aj pri zmene vonkajšej teploty. A potom som zistil, že sa červenám vlastne len keď musím prehovoriť pred viac ľudmi najmä dievčat. Ale aj teraz keď som prišiel z roboty a sedím doma v teple tak sa mi začnú červenať líca.
A môžem ti poradiť fakt len jedno na internete je zoznam všetkých prychiatrov na Slovensku + ich maily a tel. čísla. Tak napíš dákemu najbližšiemu mail. Ale mal by si k nemu ísť a tak to liečiť. Ja som sa tiež k nemu dlho chystal. Tiež som si ich najprv pozrel na nete a potom mu zavolal. A tak sa vlastne aj objednal na termín. Viem, že je to strašne ťažké, ale skús to. A ak ťa diagnostikuje tak si tam na správnej adrese. A ja som sa tiež začal červenať ako ty z ničoho nič. Ale na psychiater hovorí, že sa to stáva takým, čo počas vyrastania málo komunikujú z ostatnými a v partii skôr počúvajú ako rozprávajú a chodí k ním menej náštev. Ja som bol najmladší z triedy tak som si o to priam koledoval.
Ale dúfam, že postupným zvišovaním antidepredív sa mi to prejde.
luky: a mášvysoký tlak? ale podla mna to nieje tým. Je to nejakým vnutorným napatím.Ked spíš, tak sa nečervenáš, niesi v napatí.
dobra rada: brala som guajacuran a psychiater ma poslal k psychologovi, že to nieje také vážne so mnou.Tak teraz chodím a čakám, čo sa udeje...možno to chce denne športovať, pri športe sa vyčervenať a prejde to...neviem.
prosim pomozte mi uz niekto:( moze to sposobovat vysoky tlaaak alebo cooooooooo??
.....lebo aj ked tu tak sedim alebo sedim v skole,pri telke to je jedno tak stale mam horuce lica aj ked neviem precoooooo.....ja uz sa fakt cervenam skro stale.....alebo sa uz ani necervenam lebo som cerveny stale:( a neviem ako si pomoct:(
DOBRA RADA: no tak dobre no mozno som trosku hanblivy a zacervenam sa aj pred nejakym dievcatom ale ved hanblivost nemoze vzniknut len tak....z nicoho-nic...nemyslis si? lebo ja som problem z cervenanim nikdy nemal!sem tam som sa zacervenal ako kazdy iny ale bolo to fakt malokedy ...ale teraz je to pravidelne kazdy den:( dokonca ked sa pozriem do zrkadla tak vidim ze som tmavsi ako niekedy....a ked som v zime vonku tak to ani nehovorim aky som cerveny..a fakt neviem preco ved som pred tym v zivote taky problem nemaaaaal.........ale teraz mi to dost nici zivot:( a k psychiatrovi ist nechcem lebo vobec neviem kde ho mam vyhladavat ani nic podobneeee........najradsej by som bral nejake lieky ktore by mi pomohli...mne je to jedno ci mi ublizia alebo nie hlavne nech uz sa necervenaaaaaaam:( lebo tak to fakt dalej nepojde:( hm keby som si tak zobral rok do zadu tak vobec by som si nepomyslel ze o rok tu tak budem sediet a pisat o takom probleme o ktorom som vtedy nemal ani tusenia:(pls pomozte miii niekto:( lebo tak sa to uz dalej neda:(stale musim nato mysliet a mozno aj preto sa niekedy cervenam..ked si nato spomeniem...aspon uz chcem nato prestat myslieet:(
Dnes som si precital na fore prispevok od jednej dievciny. Ta s AD nema dobre skusenosti. Je to tak individualne, ze ani na zaklade mojich skusenosti si nemozem dovolit tvrdit, co je lepsie. Drzte sa.
"Dobra rada" - nehovori zle. Keby som to nenechal tak daleko zajst, bol by som na tom mozno lepsie. Ja mam problem od 16. rokov, teraz mam 30.Ak sa uz rano trapite nad tym, kde sa znova zacervenate, je to psychicky problem. A ak nie, nechajte to na posudenie psychiatrovi. Je to dost velky, casto opakujuci sa psychicky tlak na osobnost cloveka. V podstate to dusí Vasu osobnost.
ajja a salvia a vám predpísal psychiater Seroxat ? a po 3 rokov vám nepomohol???