Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

kamilian

ja som bol s tymto problemom za psychiatrom a predpisal mi CALIXTA. myslim ze sa moj stav mierne zlepsil, ale stale to nieje v pohode...
chem sa opytat ci ma niekto z vas s tymto liekom skusenosti alebo tak...

svetlovlaska

ahojte, tie prispevky ma fakt povzbudili, Livia007, naozaj ti to pomohlo, to by bolo super ak by sa SF dala vyliecit. tusim, ze asi skocim za tym psychiatrom. lebo uz takto zit nechcem, chcem byt normalny clovek. tak sa majte

livia007

som rada,ze povzbudzujem:-) ale naozaj ak ma niekto rovnaky problem, tak s tym treba nico robit a nie len sa lutovat a hovorit o tom. mne tie lieky zacali zaberat uz asi po mesiaci, ale samozrejme cim dalej tym to bolo lepsie a stale je. ale neviem ci to bolo len tymi liekmi- lebo ja som taky vecny optimista a po dalsie ked si nieco vtlciem do hlavy tak to musi fungovat aj ked to nefunguje a ja som si vsugerovala ze uz po prvej tablete mi bolo lepsie hahah:-))) ale nie,vazne, fakt to pomaha a toto je kazda choroba ako kazda ina a ak chcete mat ponohodnotny zivot tak do something!!!!!

dobra rada

livia007 a jasom myslím, že ste teraz všetkých sociofobikov povzbudili aj mňa lebo mi to ešte nepomáha. Takže ešte rok a malo by to byť lepšie. Nech je už rok 2010.
No luky999 teraz je rad na tebe, vydíš príspevky, že to pomáha tak sa nejak premôž.

jasom

Ja som tiez bral seroxat 20 a mne davky uz nezvysoval. Zlepsenie som citil uz po par tyzdnoch a po cervenani ani stopy. Po urcitej dobe mi ich mohla predpisat aj obvodna lekarka - aj tri balenia, takze som nemusel kazdy mesiac navstevovat lekara.

livia007

ja to tiez mozem potvrdit,ze to pomaha, myslim liecba zo socialnej fobie psychitrom. tiez beriem seroxat a uz ho beriem rok. spociatku som zacala s minimalnymi davkami, potom silnejsimi a teraz zas zacinam pomalicky prat tie minimalne a ceitim sa ako clovek!!!!!! ok sem tam sa este stale zacervenam, ale to fakt ojedinele a celkovo som uplne vymeneny clovek. sice mna vzdy kazdy povazoval ze sebavedomu, odvaznu,ale nikto nevidel do mojho vnutra co som prezivala ked som stala v rade v banke, ked som cestovala metrom, ked som mala jest na verejnosti...to bolo hrozne, strasne muky, ale je to prec a aj keby mi hrozilo zeby som mala tie lieky brat uz navzdy tak by som to nemenila, fakt ludia odporucam!!! vela stastia

dobra rada

Ja chodím k psychiatrovi ešte len mesiac a pol. A chodí sa k nemu vždy raz do mesiaca. Ale tie lieky ktoré beriem sa volajú Seroxat 20 a Xanax 1,0
sú to len minimálne dávky ako na prvé dva mesiace. Ale neskôr budem brat aj trojnásobné a vtedy to už bude pomáhať. Musí sa ísť na to postupne a preto ešte bohužial necítim nič. Ale psychiater povedal, že až za rok a pol sa budem cítiť buď lepšie alebu úplne lepšie. A moja diagnóza je sociálna fóbia značená ako F40.1. Čiže keď ma diagnostikoval tak musím chodiť k nemu a niak ináč sa to nedá. Ja som tiež nechcel ísť k psychiatrovi, ale keď som zistil, že je to jediná šanca tak som nemal na výber. Tak sa dáko premôž a aj všeci ostatný čo trpíte červenaním sa pred ľudmi.

luky999

dobra rada:a aku diagnozu ti vlasne urcil lekar? ako ta lieci alebo co? neda sa to liecit bez navstevy psychiatra? lebo ja tam fakt nechcem ist:(