Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
Janka a Dada veď toto červenanie sa pred spoločnostou sa vola sociálna fóbia F40,1 a je to diagnóza psychiatra takže len on vám môže pomôct. Ja som to tiež skúsil a po 2 mesiacoch to nejak začína zaberať. Pri príležitostiach, pri ktorých by som sa červenal normálne tak dneska som bol úple bledý tak je to super nie. Konečne po 2 mesiacoch antidepresív to prechádza. Tak neváhajte.
a este sa bojim ze psychiater mi povie ze mi nic nie je a vymyslam si hluposti, tak ako mi to hovoria vsetci naokolo
ked sa mi to dost protivi, ist k psychiatrovi a uzivat antidepresiva, ked nemam depresiu..ale uvidim, davam tomu poslednu sancu a ak prezentacia dopadne ako vzdy, budem to nejako riesit
Mám problém, ktorý sa týka červenania sa.Stáva sa mi to často v rôznych a všedných situáciách.Je mi to také blbé som z toho zúfala.Veľa krát neurobím to čo by som chcela,len za to že sa budem znovu červenat.Myslím si, že je to aj tým ,že si domýšľam a pred tým ako idem niečo spravit si pomyslím,že sa budem červenat a stane sa to.Veľmi vás prosí pomožte mi ,dajte mi nejakú radu ,aby sa to už neopakovalo a ja som na to nemyslela a nestrpčovala si tým život.mozem vas poprosit o nejake rady?dakujem
tak choď už k tomu psychiatrovi Janka. Sice ti tie antidepresíva čo ti predpíše nepomôžu hneď, ale nenechaj si pokaziť úplne celý život.
aha, no ja make up pouzivam, ale ked ocerveniem tak je uplne bezpredmetny:-)) a mna caka presne taka prezentacia o dva dni, tak sa tesim:-)) to cervenanie je sice neprijemne ale to ma netrapi najviac... skor mi vadi, ze hoci to viem naspamat, nedokazem to povedat, vsetko mi to zrazu zmizne z hlavy a potom posobim, ze to neviem
ahoj Janka, ja mam presne taky isty problem jak ty..a minuly tyzden som mala prezentaciu pred celou triedou..som na VS..som z toho mala stresy cely mesiac...ale zvladla som a neviem ako je to mozne ale prvy krat v zivote som necitila ze by som bola cervena..ale som si dala na seba tonu make upu..mozno to mi dvihlo sebavedomie :DDDD
ahojte, ja mam tiez tento problem s cervenanim, ale na to si uz pomaly zvykam...aj ked v urcitych situaciach by som sa najradsej pod zem prepadla a vobec sa mi nezda ze sa to muzom zda mile:-) skor nechapu vacssinou... Ale mna trapia situacie ked mam hovorit pred skupinou ludi, napr. prezentacie...vtedy som uplne paralyzovana, stiahnu sa mi svaly na krku a nie som schopna hovorit, ocerveniem samozrejme a ked sa mi aj podari nieco povedat, tak ma aj tak nikto nepocuje...ono je to celkom komicke, ale pre vsetkych okrem mna:-)Z takychto veci mam strach uz tyzden dopredu a neviem ci je to este normalne alebo to mam nejako riesit. Prosim poradte ako taketo situacie zvladnut
Prosim vas, o akych liekoch ste to pisali? Ja mam tiez problem s cervenanima veci ako prezentacie pred skupinou ludi su pre mna nocna mora. Ako vlastne tie lieky ucinkuju? a moze mi ich predpisat len psychiater? bola som akurat za psychologom a ten mi povedal akurat ze ma to snad za nejaky cas prejde, ale nejaky cas uz presiel a nejako sa nic nedeje.