Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
nezavidim vam ja nastastie nemam s tym problem a rada podpichujem ludi co sa cervenaju ale inak je to zlate :) tvar za vas vsetko povie ako sa citite ...ste uprimne na pohlad :)
yano...mozes mi prosim ta napisat ake lieky ti predpisal psychiater?
v mejkape vyzeram zlta ako cinan. strasne mi vadi a to nehovorim, ze po par hodinach sa uz lesknem ako.... najhorsie je, ze sa cervenam nielen na tvari, ale ako zaznutim svetla mi v takom okamziku ocervenie pokozka na usiach, krku, hrudniku... je to trapenie... ist ku psychiatrovi? nemozem si dovolit, lebo mam robotu hned vedla... je to trapenie... staci, ze sa niekto na mna hlbsie zakuka, a som mimo... o chlapoch nehovorim... ti uz sa mi nacisto vyhybaju... a ked vidim okolo seba, ze nikto sa necervena a moze v pohode fungovat... ako velmi zavidim... preco ja som musela byt takto potrestana? preco uz fakt nieco proti tomu nevymysleli ako napisala gabika? ja lieky netuzim jest...
ludia mna toto cervenanie trapilo strasne dlho, ale 4 roky, uz som bola nadne z toho..teraz som starsia chodim na vysku a sa mi zda ze to prestava, akoze cervenam sa ale uz je to menej ako na strednej, ja len dufam a modlim sa nech to prejde uplne a konecne mozem normalne zit..uz nechcem aby mi zase niekto hovoril:,,jaka si cervena?" pozrite jaka je.. ,,ty sa hanbis?" neznasam to slovo...CERVENA...kolko nas tu je co sme natom rovnako.uz by konecne mohli nieco proti tomu vymysliet...
ahojte.. dnes som sa zaregistrovala na túto stranku a zaujala ma tema ktora sa rozbehla na tomto fore.. Možno preto lebo aj ja mam s červenaním velke problemy , tak ako vela z vás už písalo aj mna to trápy ale čím viac som si to uvedomovala tým viac som z toho mala depresie.. Mam 18 a v tomto veku to je asi najhoršie ale najviac to pocitujem vtedy , ak z niekym hovorim a začne to zase ( to moje červenanie ) vtedy sa citim trapne ale len pri ludoch ktory ma nepoznaju ...som vdačna hlavne ludom ktorí su v mojej blízkosti stále a rešpektuju to- vlastne čo iné sa da robit aspon ja sa necítim trápne.. Neviem či sa dá s týmto niečo robit ale každy sme nejaký a možno prídeme na to, že takto to asi ma byt ....
ja neviem ci mam ist za psychiatrom neda sa to riesit aj nejako inak???...bojim sa toho velmi prosim vas ak mate nejake osvedcene rady mohli by ste mi ich posla,lebo to cervenanie sa uz neda vydrzat...urcite viem,ze to nie je tymi zilkami...je to tym,ze ja na to stale myslim aneviem sa toho zbavit dakujem
Na mňa to nemá žiadne vedľajšie účinky.
Psychiater ti to povie najlepšie.
a nemaju tie anidep. nejake vedlajsie ucinky? myslim ze tu par ludi pisalo, ze boli potom nejaki oblbnuti, tak neviem ci to stoji za to...nijako ta to neobmedzuje?