Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
Make up by nemal byt tmavsi ako mas plet,ani prilis svetly,aby nevyzeral umelo.Ja sice pouzivam zaklat tekuty,ale este na to si dam ten zeleno-bezovy korektor z Orifleimu.Nedavaj si vsetko v prilis hrubej vrstve lebo to vyzera neprirodzene.Sice to neochrani,ale trochu to pomoze,aspon v sebaistote.Mne pomahaju tie tab.Lexaurin,v letaku je okrem ineho aj na ochorenia koze psych.povodu.Ach,mame to trapenie...:)
ale ja keby som si chcela kupit make up ako si ho mam spravne vybrat aby nevyzeral tak neprirodzene jak u niektorych dievcat? a to si myslite ze to pred cervenanim ochrani???
Make up si treba vybrat hustejsi,nie len tekuty,taky,co ma dobru kryciu schopnost.Ja vas vsetkych obdivujem,ktory ste s tym boli u psychiatra,ja by som sa urcite aj pred nim cervenala cely cas,co by som o tom hovorila.Ja napr.nenosim ani vlasy do copu,lebo mam pocit,ze celu tvar mam odhalenu a horeli by mi aj usi.:)Tiez som si myslela,ze az takto hrozne to nikto nepreziva,teraz ked pride taka chvila,tak si na vas vsetkych spomeniem,ze nie som sama.
Dlho som si myslela,ze tento problem trapi iba mna a bolo mi neprijemne o tom co i len niekmu povedat....nakoniec som sa odhodlala ist k psychiatricke a ta mi predpisala serlift...uz to uzivam rok a uz po prvom mesiaci som citila,ze je to podstatne lepsie.Takze ludia,co mate rovnake alebo podobne problemy,nebojte sa ist k doktorovi,urcite vam pomoze. Teraz antidepresiva uz postupne vysadzam...znizujem davky a dufam ze onedlho budem uz uplne bez liekov,drzte mi palce.
a ako viem ktory make up je ten pravy? vzdy ked si nejaky kupim je hrozny
Ahoj vsetci,mam rovnaky problem s cervenanim sa.Trapi ma to od detstva(ale je to o trosku lepsie) a to uz mam 35 rokov.Vyskusla som uz vselico,tak vam dam aspon nejake rady.Najdolezitejsie je zdrave sebavedomie,nebrat vsetko prilis vazne.Odporucam vsetkym precitat si knihu od Loise Hayovej-Miluj svoj zivot.Z kozmetiky:krem RUBORIL(v lekarni),dobry make up.Zeleny korektor(zelena prekryva cervenu farbu),z liekov lexaurin.Hlavne neberte vsetko osobne a co si druhi o vas pomyslia.Kazdy clovek je original,jedinecny,majte radi sami seba.
viete..v krizovych situaciach si vravim, ze to bude v pohode, ukludnujem sa. lenze SF je prave o tom, ze to co funguje u zdravych ludi, nie u ludi so SF. inac, aby ste si nemysleli s tym alkoholom, ze chcem vypit celu flasu :D ved to len poharik, aby som vobec vydrzala na nohach stat. ja nemam problm s cervenamim, ale trapi ma zas trasenie, chvenie, zavraty, pocity, ze chcem ujst..je to strasne tazke, neviem ako si pomoct, aby som to zvladla.
Katika,o tom alkohole som teda este nepocula,ale keby z teba tiahlo a zistili by ze si si vypila,tak ta vyrazia a potom ti uz bude jedno,ci budes cervena,alebo nie.
Priprav sa psychicky na to,ze budes v klude a pokoji.Zvladnes to.A aj keby si bola cervena,no a co ? Aj skusajuci su len ludia...
ahoj katika. statnice si musi kazdy sam prezit. neodporucam si dat nieco alkoholicke, to by z teba razilo. a vyletiet nechces. statnice su obrovsky stres, ale prezili sme to zatial vsetci. najlepsie je mat pred statnicami co najlahsiu stravu, aj v den statnice, aby si mala cistu, jasnu hlavu. potrebujes bleskovo rozmyslat, nie byt utlmena nejakymi liekmi, alkoholom, ci co ja viem cim. to je aspon moj nazor. toho som sa drzala. drzim palce
caute ludia. chcem sa spytat tych co maju vysoku..ako ste zvladli obhajoby a statnice? dali ste si predtym nieco do nosa alebo ste uzivali nejake volnopredajne lieky proti stresu (co pochybujem,ze by pomohlo..) onedlho ma to caka a desim sa toho..poradte dobry tip ak viete, chcem to zvladnut.